USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Цьогоріч серед луцьких учнів – 133 медалісти

26 Травня 2020 21:01
Цьогоріч навчальний рік у школах міста закінчують 27 968 учнів, 9 класи – 2 211 учнів (з них 238 з відзнакою), 11 класи – 1 396 (з них – 133 претенденти на нагородження медалями).

Звіт про закінчення 2019-2020 навчального року у Луцьку заслухали під час оперативної наради у міській раді, йдеться на сайті відомства.

Начальник управління освіти Зіновія Лещенко розповіла, що протягом карантину для учнів 1-11 класів забезпечили дистацнійне навчання, що закінчиться 29 травня. Наразі ж триває підготовка до завершення навчального року, оформлення шкільної докумениації, заповнення класних журналів, укладені графіки дистанційних перевірочних робіт, усних опитувань та підсумкового річного оцінювання за другий семестр з використанням технологій дистанційного навчання.

До 15 червня завершать оформлення свідоцтв про здобуття базової середньої освіти, свідоцтв досягнень та табелів навчальних досягнень; видачу випускникам 9-х класів свідоцтв про здобуття базової середньої освіти з урахуванням усіх протиепідемічних вимог. Учням 1-8, 10 класів, які не планують навчатися в іншому закладі освіти, надішлють копії відповідних документів електронною поштою або в інший спосіб. Окрім того, школи підготовлюють до консультацій з підготовки до ЗНО учнів 11 класів протягом червня 2020 року.

Також, відповідно до наказу МОН України від 30 березня 2020 року №463, учнів 4-х та 9-х класів 2019-2020 навчального року звільнять від ДПА.

З метою запобігання поширенню короновірусної хвороби (СОVID-19) у 2019-2020 навчальному році усім закладам освіти рекомендують не влаштовувати останні дзвоники та випускні вечори.

Цьогоріч навчальний рік у школах міста закінчують 27 968 учнів, 9 класи – 2 211 учнів (з них 238 з відзнакою), 11 класи – 1396 (з них – 133 претенденти на нагородження медалями). У всіх ЗЗСО підготовлюють вітальні листівки, відео-, інші матеріали для опублікування на сайті закладу з нагоди свята Останнього дзвоника в режимі онлайн 29 травня. У цей же день на телеканалі «Аверс» покажуть міське свято Останнього дзвоника.

Нагадаємо, луцькі школярі отримають табелі онлайн.

Наказом МОН України від 20.05.2020 № 664 внесені зміни до Календарного плану підготовки та проведення ЗНО у 2020 році, затверджені терміни основної сесії ЗНО (25 червня – 17 липня), додаткової сесії (23 липня – 11 серпня).

На основну сесію ЗНО зареєстровані 1275 наших 11–класників. ДПА у формі ЗНО учні проходитимуть на базі 20 пунктів тестування, 13 з яких – це міські ЗЗСО № 3, 4, 9, 10, 14, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26.

Наказом УЦОЯО №70 від 21.05.2020 визначені терміни пробного тестування: 15 червня – українська мова та література, 17 червня – іноземні мови, біологія, географія, історія України, математика, фізика, хімія (зареєстрований 5351 учасник). Наразі відбувається уточнення списків інструкторів серед педагогів освітніх закладів міста.

Зазначимо, що процедури пробної сесії й сертифікаційної сесії ЗНО будуть виконані відповідно до Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при влаштуванні ЗНО, ЄВІ ЄФВВ під час карантину в зв’язку з поширенням короновірусної хвороби (постанова Головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020 №24).

Відповідно до Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти в усіх ЗЗСО з 02.03.2020 розпочали прийом документів для вступу учнів на навчання до 1 класу (наказ управління освіти від 26.02.2020 №128-од.). Із початком карантину у школах був запроваджений прийом заяв онлайн, про що поінформували громадськість через сайти ЗЗСО. Прийом документів відбувається з дотриманням Закону України «Про освіту», вимог наказу МОН України «Про затвердження Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти», що зареєстрований в Міністерстві юстиції України 05.05.2018 № 564/32016, однак, враховуючи положення Закону України від 30.03.2020 №540-IХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням короновірусної хвороби (Covid-19)», – терміни подачі повного пакету документів продовжили на місяць після офіційного завершення карантину.

Перспективною сіткою мережі класів на 2020-2021 н.р. передбачене створення 19 перших класів орієнтовно з набором 3 189 дітей. У червні традиційно заплановані звіти керівників шкіл та ЗДО перед громадськістю. Цьогоріч зі звітними матеріалами керівників можна буде ознайомитися на сайтах закладів, де вони мають бути опубліковані до 15 червня. На засіданнях педагогічних рад у школах проаналізують виконання у закладах Освітніх програм, які були затверджені на початку року.

В Управлінні освіти видали наказ від 15.05.2020 №210-од «Про, підготовку матеріально-технічної бази закладів освіти до роботи в новому 2020-2021 навчальному році та в осінньо-зимовий період», відбувається підготовка проєкту розпорядження міського голови «Про перевірку готовності закладів освіти до нового 2020-2021 навчального року».

Спланували співбесіди з керівниками ЗЗСО та ЗДО, у яких закінчується термін укладеного контракту. У зв’язку із закінченням контрактів, в управлінні освіти оголосили конкурс на заміщення посади директорів ЗЗСО № 4, 14, 18, 19, 21.

Відповідно до ст.37 Закону України «Про повну загальну середню освіту» на розгляд чергової сесії міської ради винесений проєкт рішення «Про затвердження Положення про проведення конкурсу на заміщення посади керівника комунального закладу загальної середньої освіти» та «Про затвердження складу комісії для проведення конкурсу на заміщення посади керівника комунального закладу загальної середньої освіти». На профільну депутатську комісію до 15.05.2020 подали пропозиції управління освіти про склад комісії на визначення учнів-претендентів на отримання стипендії міської ради. Усі матеріали претендентів упорядковані та до засідання комісії зберігають в управлінні освіти.

Загалом за час, коли заклади освіти працювали в режимі карантину, в управлінні освіти на належному рівні виконували управлінську та координуючу функції:

– забезпечували постійне функціонування електронного документообігу;

–планові наради з керівниками закладів ЗЗСО, ЗПО та директорами ЗДО переведені в онлайн режим – зокрема з використанням платформи ZOOM;

– за результатами роботи атестаційних комісій І та ІІ рівнів у 2019-2020 навчальному році атестували 498 педагогічних кадрів освітніх закладів міста;

–комісією ІІ рівня (при управлінні освіти) атестували 476 педагогів та керівників освітніх закладів міста. З метою дотримання протиепідемічних вимог, спрямованих на запобігання виникнення та поширення коронавірусної хвороби COVID-19, засідання АК І і ІІ рівнів відбувалися в онлайн режимі;

– забезпечили науково-методичний і управлінський супровід дистанційного навчання. На сайтах ЗЗСО № 1, 3, 4, 5, 7, 9, 10, 11, 14, 17, 18, 21, 22, 23, 26 створили загальноміські предметні ресурси.

За умов дистанційного навчання під час карантину педагоги Луцька процес викладання ефективно втілюють за допомогою групової роботи у Viber, відеоконференціях ZOOM, а також зручних сервісів Google Classroom, ClassDojo, Google Hangouts, Live Work Sheets, які дають можливість учителям здійснювати зворотній зв’язок з учнями.

– на сайтах ЗЗСО створені розділи для опублікування матеріалів з окремих предметів, які можуть бути використані педагогами та учнями для дистанційного навчання.

За період карантину скоординували підвищення кваліфікації педагогів в онлайн-форматі та дистанційно для 1 646 освітян міста, з них:

– онлайн-навчання за програмою підвищення кваліфікації у ВІППО – 288 педагогів;

– підвищення кваліфікації через освітні онлайн-ресурси (участь у семінарах, вебінарах, тренінгах, практикумах тощо) – 1 358 педагогів;

– найпоширеніші у використанні педагогами онлайн-ресурси: «На Урок», «Прометеус», «EdEra», «Всеосвіта», «Національна онлайн-платформа з цифрової грамотності», MCFR, Cambridge University Press, «Всеукраїнська віртуальна школа», «National geographic», «Всеукраїнська асоціація закладів мистецької освіти», «Infolinguist», «British Counсіl», «Оріон».

Працівники НМК психологічної служби управління освіти Луцька модифікували форми роботи на час карантину та визначили актуальні напрямки: профілактика домашнього насильства та булінгу, формування навичок безпечної поведінки, збереження психічного здоров'я в умовах карантину, запобігання професійному вигоранню в умовах пандемії, професійна орієнтація, мотивація дитини до навчання вдома, організація змістовного розвивального дозвілля, консультування (в онлайн режимі, Skype режимі, Viber, телефонному режимі). Оновлений перелік телефонів «гарячих ліній» щодо попередження різних видів насилля, торгівлі людьми, гендерної дискримінації, розроблений алгоритм дій фахівців психологічної служби з вище перерахованих проблем. Інформація доступна на сайті НМК психологічної служби.

Організували благодійні акції «Твори добро», «Ранець допомоги», «Коло благодійності», «Добрі справи» з метою надання адресної допомоги соціально незахищеним сім’ям з дітьми та челенджі «Квітка добрих справ», «Я та мій домашній улюбленець, або турбуємося про інших». Розробили інформаційний дайджест з актуальних питань батьківського партнерства, безпеки дітей в мережі Інтернет, вибору професії, ціннісних орієнтацій та поради щодо мотивації навчання в умовах карантину.

У закладах освіти відбуваються Zoom-наради, онлайн-конференції з педагогами щодо організації виховної та правовиховної роботи під час дистанційного навчання, роботи з сім'ями, які опинилися у складних життєвих обставинах. Зініціювали активну участь батьків та учнів в онлайн-заходах, приурочених пам’ятним датам календаря. У закладах ЗПО та ЗЗСО у дистанційному режимі відбуваються різноманітні конкурси, флешмоби, майстер-класи, челендж, конкурс-захист проєктів з інформатики «Ярмарок ідей». Особливі умови діяльності освітньої галузі під час карантину та організація і супровід дистанційного навчання продмемонстрували нагальну потребу у створенні Інформаційного ресурсного центру для подальших напрацювань.

Відповідно до наказу МОН України від 07.02.2020 №143 «Про затвердження Типового переліку засобів навчання та обладнання для навчальних кабінетів початкової школи» та з метою забезпечення належного функціонування «Нової української школи» закладів загальної середньої освіти Луцька, в межах Закону України «Про публічні закупівлі» буде оголошена:

– закупівля шкільних меблів, (парта + стілець, стінка для зберігання засобів навчання) на 4 515 993 00 грн;

– закупівля музичного обладнання та комп’ютерної техніки на 825 760 00 грн;

– закупівля комплектів дидактичних матеріалів на 1 709 604 00 грн. (перелік дидактичних матеріалів, а саме: друковані засоби навчання, інструменти, атласи, глобуси, абакуси, танграми тощо).

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.04.2020 № 325 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 4 квітня 2018 р. № 237 і від 12 лютого 2020 р. № 105» заплановані гроші на закупівлю обладнання, інвентарю для фізкультурно-спортивних приміщень, засобів навчання, серед яких навчально-методичної та навчальної літератури, зошитів з друкованою основою для закладів загальної середньої освіти, що беруть участь у експерименті з реалізації Державного стандарту початкової освіти, а саме для Луцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1 Луцької міської ради Волинської області та для комунального закладу «Луцька гімназія №4 імені Модеста Левицького Луцької міської ради Волинської області» – по 174 825 грн. для кожного закладу.

В Управлінні освіти влаштували належну організаційну роботу щодо можливого відновлення функціонування закладів дошкільної освіти:

– розробили Алгоритм дій управління освіти та керівників ЗДО щодо відновлення роботи закладів дошкільної освіти у період послаблення карантинної ситуації;

– на платформі ZOOM відбулась нарада з керівниками ЗДО;

– влаштували опитування батьків. За результатами попереднього опитування із 10 500 дітей, які зараховані до ЗДО, планує відвідувати заклад 8 030 дітей (76%);

– вивчили питання наявності у ЗДО бактерицидних ламп (всього 99 штук, крім ЗДО №№ 16,24,42).

– підписали договір із ТзОВ «Дезінфекційна справа» на 49 750 грн та розпочали акарацидну обробку від кліщів на території ЗДО.

Для відкриття закладів дошкільних закладів освіти запланували закупити товарів на 1 036 525 грн:

– антисептики з розрахунку 1 каністра (5 л) на групу та 1 каністра на заклад – 430 шт. на 425 700 грн;

– дезінфекційний засіб «Біохлор» з розрахунку 1 каністра (5 л) на групу та 1 каністра на заклад – 430 шт. на 206 400 грн;

– паперові рушники – 6 000 упаковок (в упаковці по 2 шт.) на 135 000 грн;

– маски медичні – 7 500 шт на 71 325 грн;

– рукавички нестерильні – 5000 пар на суму 25 600 грн;

– пірометри (інфрачервоний термометр безконтактний) – 69 шт. Орієнтовна вартість закупівлі 172 500 грн.

Закупівля вище перерахованих товарів відбувається згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 225 від 20.03.2020 «Деякі питання закупівлі товарів, робіт і послуг, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій короновірусної хвороби (COVID-19) на території України».

Відбір постачальників відбувається із застосуванням системи «Прозорро» серед постачальників, що акредитовані у системі на відповідність вимогам ст. 16 Закону України «Про публічні закупівлі» згідно з предметом закупівлі.

Для проведення пробного ЗНО планують закупити товарів на 68 180 грн:

– антисептики з розрахунку 1 каністра (5 л) на пункт тестування – 13 шт. на 12 870 грн;

– дезінфекційний засіб «Біохлор». з розрахунку 1 каністра (5 л) на пункт тестування – 13 шт. на 6 240 грн;

– паперові рушники – 200 упаковок (в упаковці по 2 шт.) на 4 500 грн;

– маски медичні – 1000 шт. на 9 510 грн;

– рукавички нестерильні ­– 500 пар на суму 2 560 грн;

– пірометри (інфрачервоний термометр безконтактний) - 13 шт.

Орієнтовна вартість закупівлі – 32 500 грн.

Всього: для ЗЗСО та ЗДО – 1 104 705 грн.

Для поліпшення матеріально-технічної бази комунальних закладів освіти міста на 25 травня виконали: поточні ремонти будівель (заміна існуючих віконних та дверних блоків, встановлення металопластикових конструкцій) у ЗЗСО № 7, 19, 23, 27, 28; ЗДО № 6, 17, 22, 29, 34, 35, 39 на 960 623 тис. грн; поточний та капітальний ремонти з гідрохімічним очищенням систем опалення ЗЗСО №5, 28; ЗДО №17 на суму 480 452 тис. грн; придбали обладнання для їдалень ЗЗСО № 22, 26 на 135 040 тис. грн.

Виконують капітальний ремонт санвузлів ЗЗСО № 3 на 452 тис. грн; капітальний ремонт харчоблоків у ЗЗСО № 22, 24, 26, ЗДО № 18 на 2 821 620 тис. грн.; капітальний ремонт елементів благоустрою у ЗЗСО № 11 на 500 тис. грн; капітальний ремонт спортивних майданчиків у ЗЗСО № 17 на 700 тис. грн; капітальний ремонт пралень у ЗДО №№ 28, 29 на 510 тис. грн; облаштували пожежну сигналізацію у ЗЗСО № 1, ЗДО №№ 3, 4, 5 на 912 478 тис. грн, поточні та капітальні ремонти огорож у ЗДО № 8, 20, 28, 33, 37, 38 на 1 211 870 тис. грн; виконують роботи з підготовки до оздоровчого сезону у таборі «Ровесник» та розпочаті інші роботи з підготовки до опалювального сезону та нового навчального року.

На 25.05.2019 р. у бюджеті розвитку міста на дані видатки тільки у бюджетних призначеннях управління освіти запланували 9 829 635 тис. грн.У бюджетних призначеннях УКБ на заходи з енергозбереження (НЕФКО-3) виділили більше 150 млн. грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ківерчанка Показати IP 27 Травня 2020 00:34
Напевно закралася помилка . Невідповідність між кількістю перших класів і кількістю першокласників.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus