USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Туроператорів зобов'язали вказувати ціну на подорожі у гривнях

3 Грудня 2020 09:32
Тимчасова адмінколегія Антимонопольного комітету України рекомендувала туристичним операторам зазначати на сайтах ціни на подорожі лише у гривнях – без так званого власного курсу валют.

Про це повідомив у соцмережі голова Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олексій Хмельницький.

«У туристичних операторів є 10 днів на те, щоб змінити та привести до вимог конкурентного законодавства рекламу цін своїх турів на сайтах та інформувати споживачів у спосіб, що не вводитиме в оману», – написав Хмельницький.

За його словами, під час розслідування АМКУ виявив, що реклама турів «у доларах» насправді вводить клієнтів в оману через непрозорі правила визначення туроператорами «власного курсу валют». Тому комітет 2 грудня надав обов’язкові до розгляду рекомендації: реклама турів має містити точні й чесні ціни у гривнях, без використання «власного курсу валют».

Хмельницький зазначив, що в разі невиконання рекомендацій оператори змушені будуть заплатити штраф.

За його словами, на зустрічі з операторами голова АМКУ Ольга Піщанська обговорила це рішення з представниками туроператорів, і вони пообіцяли виконати його вчасно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 3 Грудня 2020 11:12
Давно пора, а то долар по 30 грн рахують
12345 Показати IP 3 Грудня 2020 12:10
Вкажуть ціну в грн, при цьому в розрахунках врахувавши курс 30 грн/дол )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus