USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Лондонський суд зняв арешт з активів Ігоря Коломойського, – юристи

4 Грудня 2018 18:32
Юристи, що представляють інтереси Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, заявили, що всесвітній арешт їхніх активів Високим судом Лондона визнаний виданим помилково і повинен бути знятий.

Про це йдеться у прес-релізі юридичної компанії Fieldfisher, пише Економічна правда.

"Високий суд Лондона повністю відхилив позов ПриватБанку до Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова і наказав українському банку повністю відшкодувати понесені судові витрати двом своїм колишнім основним акціонерам", - йдеться у прес-релізі.

"Суд встановив, що Всесвітній арешт активів (" ВАА ") був виданий помилково, і що ПриватБанк навмисно сфабрикував позов таким чином, щоб у банку з'явилася можливість залучити пана Коломойського і пана Боголюбова до розгляду [параграф 100]. Суддя Фанкурт встановив також, що дії ПриватБанку були неприпустимими і представляли собою зловживання правами пана Коломойського і пана Боголюбова, згідно статті 6 Конвенції Лугано, про розгляд позовів за місцем реєстрації ", - повідомляється в прес-релізі.

Відзначається, що суд зобов'язав ПриватБанк в повній мірі відшкодувати судові витрати пана Коломойського, включаючи проміжний платіж в розмірі 4 мільйонів фунтів стерлінгів.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України 18 грудня прийняв рішення про націоналізацію Приватбанку і купівлю Міністерством фінансів 100% його акцій за 1 грн.

Згодом офіційна особа, яка причетна до націоналізації Приватбанку, Вікторія Страхова, визнала, що банк націоналізували не тому, що іншого шляху не було, а тому, що це було усвідомлене і холоднокровне рішення уряду. Держава штучно створювала паніку навколо банку, хоча реальної загрози його банкрутства не було.

До слова, націоналізація «ПриватБанку» стала логічним наслідком провальної економічної політики НБУ. Як зазначав голова Волинської обласної ради Ігор Палиця,в той час, як російський «Альфа-банк» рефінансовували за ставкою 9% річних, то «ПриватБанку» кошти дали під 28%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
bob Показати IP 4 Грудня 2018 20:42
Коломойський визнав нанесення збитків "Приватбанку" на 250 мільйонів доларів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus