USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку лікарню придбають вартісне обладнання

27 Квітня 2017 10:59
Рентгентрубку для ангіографа, яка ось-ось вийде з ладу, придбають коштом міського бюджету.

Про це стало відомо під час засідання 23 чергової сесії Луцької міської ради 26 квітня.

Депутати на сесії підтримали зміни до бюджету, відповідно до яких передбачили виділити 2,4 мільйона гривень на придбання трубка для ангіографа в Луцьку міську клінічну лікарню.

Як свого часу пояснював завідувач Волинського обласного центру кардіоваскулярної патології та тромболізису, кандидат медичний наук, професор Андрій Ягенський, установка працює з 2013 року. 80% стентувань, які робляться на Волині, виконують і в Луцьку. Більшість втручань на коронарних артеріях роблять лучанам. Основне завдання пристрою - допомога хворим з інфарктом міокарда. Згідно статистики, з-поміж людей, яким з різних причин не зробили стентування, летальність склала 14%, а серед тих, кому таку процедуру зробили – 4%.

Трубка в лютому почала виходити з ладу. Експерти після огляду повідомили, що апарат зупиниться протягом найближчих місяців. Максимум він пропрацює півроку. З його слів, більшість коштів, які отримував центр з 2013 по 2016 рік надходили з обласного бюджету, зокрема обласний бюджет за цей час виділив 4,5 мільйона гривень, з міського бюджету - 300 тисяч . Цього року з обласного бюджету виділили 1,35 мільйона гривень і 300 тисяч з луцької казни.

Як додала головний лікар Луцької міської клінічної лікарні Лариса Духневич, за час експлуатації ангіографічної установки за обслуговування апарату не брали благодійних внесків. Його обслуговували за рахунок надходжень через благодійні каси від інших послуг. Пацієнти, каже вона, оплачували лише за витратні матеріали.

Урешті, в рамках змін до бюджету депутати виділили на трубку до ангіографа необхідну суму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus