USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Волинській ДПА кажуть, що українці «не доросли» до розуміння потрібності ПДВ

2 Жовтня 2009 13:47
Тільки в 2009 році у 29 випадках волинські  підприємства безпідставно претендували на відшкодування з державної скарбниці 45 мільйонів гривень. За зібраними матеріалами порушено 12 кримінальних справ. Про це повідомив перший заступник голови ДПА у Волинській області, начальник управління податкової міліції Костянтин Циркун, - інформують «Волинські Новини».
В інтерв’ю журналу «Вісник податкової служби України» пан Циркун зазначив, що в прикордонних регіонах експортно-імпортні операції здійснюються досить активно, тому й суми ПДВ, що заявляється до відшкодування, зростають. «Але судячи з власного досвіду роботи зауважу, що внутрішній ПДВ потрібно перевіряти не менш ретельно. При формуванні заявок на його відшкодування волинські фірми залучають до ланцюгів чимало суб’єктів господарювання з інших регіонів країни, що ускладнює роботу податкових органів при визначенні правомірності задекларованих сум» - сказав податківець.
Пан Циркун наголосив, що він не погоджується з думкою, ніби то проблему з незаконним заявленням до відшкодування ПДВ, який зажив слави найбільш криміналізованого податку, можна вирішити, скасувавши його.  «Проблема не втому, що в Україні сплачується й відшкодовується ПДВ. Існування цього податку пов’язане з євроінтеграційними намірами нашої держави. Проте в європейських країнах його запровадженню передував тривалий шлях економічного становлення, в результаті чого вдалося досягнути високого рівня розвитку як економіки загалом, так і податкової культури зокрема. Натомість на потребу якомога швидшого наближення до євростандартів у нас ПДВ з’явився в перехідний період. Звідси й чимала кількість тих, хто претендує на його безпідставне відшкодування. Суттєво, що проектом Податкового кодексу України передбачено не скасування цього платежу, а лише зменшення ставки оподаткування».
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus