USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Україна отримала обладнання на три мільйони євро для збільшення тестувань на коронавірус

7 Липня 2020 11:31
ВООЗ та Євросоюз передали Україні обладнання, реагенти та розхідні матеріали загальною вартістю 3,5 млн євро для 27 лабораторних центрів, що здійснюють дослідження на виявлення COVID-19.

Про це на брифінгу сказав керівник відділу «Місцевий та людський розвиток» Представництва ЄС в Україні Фредерік Куне, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Криза з COVID-19 стала великою несподіванкою, ЄС та держави-члени Європейського Союзу готові надати підтримку в управлінні цією кризою. ...27 лабораторій отримають обладнання загальною вартістю 3,5 млн євро. Ми впевнені, що це дійсно дуже допоможе», - сказав Куне.
Серед обладнання, зокрема, 25 ампліфікаторів для проведення ПЛР-досліджень. Поставки будуть розподілятися по лабораторіях відповідно до потреб, визначених МОЗ та Офісом Президента, і триватимуть до кінця серпня. Обладнання, яке буде передано лабораторіям, дозволить скоротити час на проведення лабораторного дослідження з виявлення збудника коронавірусної хвороби, і таким чином збільшити кількість тестувань.

Як зазначив на брифінгу заступник міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, надане обладнання дозволить вдвічі, а то і втричі збільшити кількість тестів на COVID-19, які здійснюють обласні лабораторні центри.

Зараз, за його словами, Україна проводить до 80 тис. тестів на COVID-19 на тиждень.

«Кількість лабораторій, яка була на самому початку епідемії – три. Вони проводили 200-300 досліджень на добу. Сьогодні ми маємо в нашій системі реагування 82 лабораторії, які проводять до 14 тисяч досліджень на добу і близько 80 тис. на тиждень», - сказав Ляшко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дзвоніть на 103 Показати IP 7 Липня 2020 11:58
Ото може вірно!!! Правда зараз почнуть масово робити тестування населення і показник розповсюдження хвороби "коронавірус" піде догори, будуть знову регіони показувати антирекорди. Звісно, якщо цих 3,5 млн. євро не потирять по своїх кишенях чиновники із МОЗ.
This is politicа Показати IP 7 Липня 2020 14:27
Цей цирк має тягнутися аж до виборів, якщо вони ще будуть. Ляшко хочеться в Києві померити, а Степанову в прем'єри. Спасітєлі, блін, Чіп і Дейл.
Анонім Показати IP 7 Липня 2020 16:35
Ото зараз натестують! Ото статистику покажуть та будуть верещати караул! Кошти освоїли та будуть нас всіх,,спасати,,. Лаборанти- тестувальники! Спасателі всього світу!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus