USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Українці переплатили 40 млрд: через «Роттердам+» світло і тепло на 40% дорожчі

12 Лютого 2019 15:44
В Україні вже два роки діє найвища у світі ціна вугілля – формула «Роттердам плюс». Загалом за час дії в Україні тарифу «Роттердам+» українці переплатили понад 40 мільярдів гривень.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на ТСН.ua.

«Точніше переплату можна порахувати завдяки спеціальному лічильнику корупційної ренти «Роттердам+».

Зокрема, переплата за обігрівач переплата становить 127 гривень на рік, за електричну духовку – 392 гривні на рік, кондиціонер – 102 гривні на рік», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що українці переплачують в середньому 40% за тепло і газ, оскільки в тарифи на них закладається формула обчислення вартості вугілля «Роттердам+», за якою споживачам доводиться купувати вугілля, видобуте на Донбасі та Волині, за ціною Роттердамської біржі, до якої ще й додається вартість його доставки в Україну.

«У нас в країні вже два роки діє найвища у світі ціна вугілля «Роттердам плюс», – підкреслює експерт Андрій Герус.

«Влада чомусь вирішила додавати до ціни вугілля ще й транспортування морем, перевалку в порту і доставку залізницею – все те, чого з українським вугіллям насправді не відбувається», – йдеться у повідомленні.



Втім, причина існування такого тарифу дуже проста – 80% ТЕС у країні належать корпорації ДТЕК пана Ахметова, він же видобуває 85% вугілля. Тобто шахти ДТЕК постачають вугілля на збагачувальні фабрики ДТЕК, звідки вугілля йде на теплоенергостанції ДТЕК.

«ДТЕК є монополістом і в тепловій енергетиці, і в сфері видобутку вугілля, і коли є така монополія, то сказати, яка є справедлива ціна на цю вугільну продукцію дуже важко», – зазначає видання. Журналісти резюмують, що влада, попри всі обіцянки, так і не відмінила грабіжницький «Роттердам» – комусь у плюс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анатоль_ Показати IP 12 Лютого 2019 15:47
Шош то таке робиться? Грабьож людей
Я Показати IP 12 Лютого 2019 15:58
мабуть за це скакали на майдані
123 до Я Показати IP 12 Лютого 2019 16:44
Якщо ти не скакав, - то їдь в РФ там тобі буде легше житись!
Я до 123 Показати IP 13 Лютого 2019 04:46
то якого ти милого скакав? требу було їхати в гейропу і там би тобі легше жилось
Просто Показати IP 12 Лютого 2019 15:59
Україна це демократична, успішна, незалежна держава.... Я не вірю в цю новину!! Неможе "народом обрана" "влада, яка сформована лише з патріотів", "борців з корупцією" та "борцями з країною агресором" так укласти договір! То Путєн вкрав!!
123 до Просто Показати IP 12 Лютого 2019 16:47
Складається таке враження, що ми не обирали цю владу? А хто тоді? Путін за нас проголосував? Навіщо писати дурниці...
Навуходоносор Показати IP 12 Лютого 2019 16:41
Мировое правительство действует более изощренно, чтобы уменьшить популяцию украинцев в разы. Для цього і є такі методи, як Ротердам+, як керівництво медициною пані Супрун, як відсутність всякої реакції на розміщення грошей, вкрадених в українців олігархами в офшорах, як розміщення в Україні біолабораторій, функціювання яких дуже небезпечне, як продаж в країні миючих засобів на фосфатній основі, які забруднили вже майже весь підземний горизонт питної води, як ввезення до нас мобільних телефонів з навантаженням на головний мозок випромінювання (показник САР) в рази більше норми, що загрожує пандемією злоякісних пухлин головного мозку...Перераховувати доведеться довго...
Реаліст Показати IP 12 Лютого 2019 16:42
Так кому, чорт забирай, я повинен дякувати за це - Путіну, Януковичу, папі Римському???? Чи нашій *чесній постмайданній* владі???? Особливо за те, що всі все знають, і нічого не роблять?????
123 Показати IP 12 Лютого 2019 17:00
що Ви тут возмущаєтесь, самі голосували, то тепер і маєте.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus