USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Українці за тиждень купили 19 млн доларів через інтернет

16 Лютого 2019 17:33
Нещодавно в Україні набув чинності закон «Про валюту та валютні операції» й вступило в силу більше 30 послаблень.

Національний банк України зафіксував, що за тиждень, в період з 7 по 13 лютого українці купили 19 мільйонів доларів.

«Валютна лібералізація в дії: українці тепер купують валюту не тільки в касах, але і через інтернет, бізнес укладає кредитні угоди з нерезидентами без зайвих погоджень у Національному банку, а усі разом – як підприємства, так і населення – інвестують за кордон без необхідності отримання спеціальних дозволів», – повідомив Національний банк України у себе на сторінці у Facebook.
Також вони зазначили, що крім послаблень є ще кілька зручних нововведень. Наприклад, збільшили граничний термін здійснення розрахунків за експортно-імпортними контрактами – тепер він станосить 365 днів, або відмінили контроль над операціями на суму до 150 тисяч гривень. Також вони зазначили, що скасували вимоги щодо попереднього резервування бізнесом коштів у гривні, для того щоб купити валюту.

У Національному банку України зазначають, що за тиждень український бізнес зміг укласти 17 кредитних угод за новою спрощеною процедурою, а компанії інвестували за кордон близько 1,7 млн євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 16 Лютого 2019 19:44
вже 5 років дякуємо за пакращення!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus