USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

В Україні хочуть підвищити штрафи за недопалки та сміття до 2,5 тисяч гривень

10 Липня 2020 10:10
Синтетичні волокна, сотні різних хімікатів і пластик – це компоненти, із якого складається звичайний сигаретний недопалок. І за підрахунками BBC, щорічно більше, ніж чотири трильйони недопалків, потрапляють не в смітник, а прямо в природу.

Наразі в Україні, щоб боротися із недопалками та із сміттям взагалі, розробляють новий закон про управління відходами. Розповіли, якими можуть стати штрафи за викинуте «не там», передає ТСН.

Так, зазначається, що у новому законопроєкті за викинуте з вікна автівки сміття або, наприклад, недопалок доведеться заплатити 2,5 тисячі гривень штрафу. Схожі штрафи діють у іноземних країнах. От, наприклад, за викинуте дрібне сміття у Австрії та Британії покарання – трохи більше 2,7 тисячі гривень, а от у суворому Сингапурі – майже 20 тисяч.

Синтетичні волокна, сотні різних хімікатів і пластик. Це компоненти, із яких складається звичайний сигаретний недопалок. І за підрахунками BBC, щорічно більше ніж чотири трильйони недокурків потрапляють не в смітник, а прямо в природу. Щоб боротися із недопалками зокрема та із сміттям взагалі, в Україні розробляють новий закон про управління відходами. Якими можуть стати штрафи за викинуте «не там» – дивіться.

За словами ініціатора законопроєкту, Олега Бондаренка, штрафи за викидання сміття в Україні були запроваджені і раніше, але їхні суми були маленькими. «Це стосується взагалі всього сміття, яке може викидатися з автомобілів, з вікна автобусів маршрутних таксі, тролейбусів, трамваїв, іншого транспорту. Дійсно цей штраф був запроваджений раніше. Та його розміром – порушників не налякати. За сміття викинуте з потягу – до 170 гривень, а з транспорту або судна – платіть 17 гривень! Нове покарання, що пропонують у законопроекті більше – від 1700 до 2550 гривень», – зазначає ініціатор законопроєкту.

Накладати ці штрафи будуть правоохоронні органи, перш за все Національна поліція.
Нагадаємо, в Україні Верховна Рада посилила покарання для паліїв сухої трави та за знищення лісів. Відтепер за знищення лісів, випалювання стерні та сухої трави максимальний штраф збільшено у 18 разів: до понад шести тисяч гривень для громадян і для посадовців до 17 тисяч гривень. А в деяких випадках передбачене кримінальне покарання – позбавлення волі до 5 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ваван Показати IP 10 Липня 2020 10:26
Підтримую на всі 100%!
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 10 Липня 2020 10:43
Що толку ми нація первісних та невихованих людей і ще будемо довго перебувати в такому стані, принаймі років так з 50 це точно. Я наприклад живу в багатоповерхівці на першому поверсі, мої вікна виходять на проїжджу частину, біля моїх вікон та вікон сусідів постійно залишають водії свої автомобілі, хто на півгодини, хто на півдня, а хто й на дві чи три доби. Так ось, не встиг водій вийти зі свого авто, як бачу цигарка вже в зубах, через 1-5 хвилин, знову і знову цигарка в роті. Якби він був один такий?! Машина в"їхала, через хвилину на її місці з"явилась інша машина, а процес куріння той самий, цигарка за цигаркою і всі кидають недокурки собі під ноги або під автомашини. Ввечері, після того як більша частина автомашини роз"їхалась, можна виходити та підмітати, за добу збираю 1/4 відро недокурків. І так кожний день. А ви пишите про штрафи. Порядок не там де на кожного курця стоїть поліцмен та виписує йому штраф, а там де не смітять або якщо курять то недокурки кидають в сміттєвий бак.
лучанка Показати IP 10 Липня 2020 10:58
І за плювання на тротуарах також. А то аж гидко ходити.
Анонім до лучанка Показати IP 10 Липня 2020 19:25
В цивілізованих країнах є сміттєві контейнери,баки...якщо здійнявся вітер і пил попав в рот,куди мені плюнути,чи ковтати,або нести додому?Сам колись захочеш плюнути і оштрафують.
лучанка Показати IP 10 Липня 2020 20:45
У Луцьку сміттєвих урн тьма, при чому різнокаліберних-від невеликих при вході до магазинів, до великих керамічних чи цементних, як на Волі. Плюй-захлинись. Проте запльована бруківка. І не варто вам, як на мене, ходити з відкритим ротом, тим більше так широко, що туди аж набивається пісок. І ви не повірите, але продаються паперові серветки, куди і варто спльовувати ,якщо виникла така потреба, а не гадити навкруги.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus