USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

В Україні перевірять пенсіонерів. Кому доведеться повернути гроші: деталі

3 Липня 2020 09:08
В Україні проведуть масштабну перевірку пенсіонерів. У результаті ті українці, які отримували виплати з порушеннями або на підроблені документи, будуть змушені повернути гроші в бюджет.

Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL.

Так, під верифікацію (перевірку) потраплять мільйони пенсіонерів, субсідіантов, студентів, матерів-одиначок і так далі. У спеціальному реєстрі буде зберігатися анкета на кожного. Причому закон захищає зібрані дані. І якщо хто-небудь їх передасть, наприклад кредитній організації для обробки потенційних клієнтів, або шахраям – за це доведеться нести відповідальність згідно із законом.

Подібні реєстри існують в різних органах влади і зараз. Наприклад, уже створили реєстр субсідіантов. Різниця в тому, що в новій платформі будуть дані відразу на всіх, хто хоче допомогу від держави. Це спростить процедуру перевірки.

Чиновники, які знайшли порушення, передають інформацію органу, який проводить виплату. Ті ще раз перевіряють інформацію і приймають рішення про те, що гроші дійсно платили незаконно.

Тоді порушник зобов'язаний повернути все "зайве" державі. А якщо відмовиться – влада може через суд домогтися повернення незаконної матеріальної допомоги. Служителі Феміди розберуться в ситуації і можуть стягнути гроші.

Як повідомлялося, з 1 липня в Україні підвищився рівень мінімальної пенсії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
Народна прокуратура Показати IP 3 Липня 2020 09:35
Оце правильно!!! Своїх пенсіонерів треба пощемити. Головне, щоб ОРДЛ-ловські були задоволені, їм можна і підняти пенсію.
Ау Показати IP 3 Липня 2020 09:49
Добре, коли закон не передбачає відповідальності за недостатній рівень грошового забезпечення громадян
скептик до Ау Показати IP 3 Липня 2020 17:12
ну що ви ? невже слуги народу недостатньо забезпечені ?
давно не смішно Показати IP 3 Липня 2020 10:08
в країні вже чудово, тільки пенсіонери зажрались, а так все супер p.s.: для тих хто не зрозумів, це чорний гумор
Анонім Показати IP 3 Липня 2020 10:29
кого ще ж можна перевірити .? звісно пенсіонерів ! самі злосні хулігани і шахраї! а олігархи депутати всі чесні. їх не треба перевіряти. на які шиши вілли будують і квартири купляють? от країна. все для олігархів.
лучанин Показати IP 3 Липня 2020 10:47
Африка відпочиває!!!
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 3 Липня 2020 11:01
Я пенсіонер України з 48 річним стажем роботи на одному підприємстві, заробив ту нещасну пенсію, як кажуть мозолями та хворобами. І не можу зрозуміти, як можна українцю заробити пенсію, якщо тобі не вистачає пенсійного віку та трудового стажу для нарахування пенсії. Наробили державні мужі справ з ціми пільговиками, попризначали їм пенсії, а цим "псевдопенсіонерам" у лапках всього по 35-40 років, яким видно ще не дозволено було нараховувати пенсію. А зараз будуть перевіряти. Рахую втому, що у нас з"явились такі нелегальні пенсіонери винні самі працівники пенсійних філіалів та чиновники, які підписали пенсійні документи, і дозволили негідникам та аферистам отримувати незаслужені пенсійні виплати.
Анонім Показати IP 3 Липня 2020 11:41
Пенсіонер Прокопчук правий. Має людина стаж - 35 років - отримуй пенсію. Має більший стаж - за кожен рік понад35 років 5% надбавки. Отоді люди будуть старатися працювати офіційно і просто працювати. Немає стажу - немає пенсії. І ще не розумію - що то за пенсії в 20 - 100 тисяч? Ті судді-прокурори-чиновники чим вони кращі за нас?
К.лучанин до Анонім Показати IP 3 Липня 2020 12:55
.... і це при тому ,що у нас СОЛІДАРНА ПЕНСІЙНА СИСТЕМА! Якби хтось накопичив на пенсію в 20-100тис. то це претензій не викликало б. Але ж у нас за 30 років накопичувальної системи і умов для неї не створили. Питання зависло , як при солідарній системі таке може бути? Що значить " люди будуть старатися працювати офіційно і просто працювати." ? Ви ж самі відповіли :" Немає стажу - немає пенсії. " Так у всіх країнах світу такий закон! Якщо людина працює неофційно то вона дурить державу і всіх громадян. а потім каже дайте мені пенсію. Да пенсію ця людина заслужила а якусь соціальну допомогу від суспільства , щоб з голоду не вмерла і більше нічого. Соціальна справедливість має бути !
скептик до Анонім Показати IP 3 Липня 2020 17:14
"Ті судді-прокурори-чиновники чим вони кращі за нас" вони брахмани, а інші - шудри
Ігор до скептик Показати IP 4 Липня 2020 10:33
Не важно де і як людина працювала чи працює !!!Важно ,що працює ,платить податки,не важно чи за кордоном , чи в Україні , пенсію має право отримувати !!!! А якщо Україна не може обезпечити своїх громадян роботою і вони вимушені шукати роботу в інших країнах ,то це проблеа України , а не громадян !!!! Грош ціна такій країні !!!!!!!!!!!
Ліля до Ігор Показати IP 5 Липня 2020 05:42
Вежливо! Бо пенсійний податок сплачується тій країні, де вона працює. І пенсію передбачається отримувати в тій же країні.
Ігор Показати IP 3 Липня 2020 18:33
Так тримати! Давайте оштрафуємо безхатченків і призначимо виправні роботи новонародженим. Назвіть мені країну де ще так знущаються над людьми, де звинувачують невинних, та оправдовують злочинців? Чому не повернено викрадені кошти, та виведені в офшори, де ті мільйони кредитів, чому вони без звітів про використання. А чи не пора зробити повну вертифікацію чиновників?
Зiнаiда Показати IP 3 Липня 2020 22:59
Скажите,где есть ещё хоть одна страна,где пенсия нищенская,даже что долларов нет?
Я з Тернополя Показати IP 4 Липня 2020 01:21
Перевірте людей з міліонними статками, які не оплачують ком.послуги або отримують субсидії...
умка Показати IP 4 Липня 2020 03:37
вже незнають кого чепитися !!Ідіоти коли вже нажретеся
Нік Показати IP 4 Липня 2020 05:15
Українські пенсіонери найбільше корумповані, тому пенсію потрібно відібрати. Після цього можна їх віднести прямо на кладовище. І заживуть чиновники щасливо.
Виборець Показати IP 4 Липня 2020 07:49
А коли нарешті чиновників, депутатів, суддів перевірте? Слабо? Легше бідолах прищепити?
Таня Показати IP 4 Липня 2020 07:50
Як вам не соромно , підняли на 74 грн.Щоб ви і ваші діти жили так.
Анонім. Показати IP 4 Липня 2020 08:54
Давно пора, хай провірять матерів одиначок і мало забеспечех. Багато є таких які живуть з чоловіком не розписані і отримують виплати матері одиначки. А пенціонери і інваліди отримують копійки. Краще б їм добавили.
Остап Вакарчук Показати IP 4 Липня 2020 09:00
Той хто отримав пенсію по віку та згідно підтвердженого стажу чіпати ніхто не буде, вони ледве кінці з кінцями зводять, і багато хто з них вже не працює, а живе на одну пенсію. А ось того хто купив незаслужену пенсію в 30-40 років не маючи на то права, будуть перевіряти. А тепер скажу для чого таких будуть перевіряти, щоб він знову дав хабара чиновнику немовби, щоб на два три роки такого "пенсіонера" ніхто не чіпав та проблем не було. Такі "пенсіонери", а їх сотні тисяч по Україні, в свої 30-50 років живуть на пенсію і на зарплату і мають бізнеса свої з двох/трьох поверховими будинками та квартирами. Їм знову заплатити чиновнику, а значить (купити документи для призначення пенсії) дати хабара, раз плюнути.
Василь Показати IP 4 Липня 2020 09:26
Зеля і його команда точно підуть в історію рекорд по дебілізму
1 Показати IP 24 Вересня 2020 11:16
а куди поскаржитись якщо людина дурить державу купу рокив?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus