USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Василь Токарський: «Я пропонував Шибі, що реалізую одну з його найбільших передвиборчих обіцянок»

26 Березня 2010 10:03
Василь Токарський не надто часто спілкується з пресою. Традиційно уважні до чиновників, політиків і шоуменів, наші медіа часто просто обходять увагою людей підприємницького середовища. Це ті, кого, як правило, називають "чистими бізнесменами" - хто ні з владою ні з політикою не пов"язаний.

Саме тому ми запропонували Василю Токарському уникнути посередництва медіа і напряму поспілкуватися з волинянами. Як виявилося, їм у нього було що розпитати. Пропонуємо вашій увазі текст чат-конференції з Василем Токарським, що відбулася на "Волинських новинах" учора, 25 березня.

JAN:Доброго дня! Скажіть, що для вас найдорожче?

Найдорожче? Свобода і незалежність!

Лариса: Доброго дня, шановний Василь Васильович! Ви, як успішний бізнесмен і впливова людина нашого міста, чи збираєтесь ви займатися політикою? Чи вплинула криза на ваш бізнес? Можливо кілька порад для майбутніх бізнесменів.

Політикою не збираюся займатися.
Криза вплинула на всіх, і ми не стали винятком.
Ражу віри в себе. Надіятися тільки на себе і впевнено йти до своєї мрії, не зважаючи ні на що.

Софі: Чому серед волинських бізнесменів ввійшла в моду традиція створювати біл-борди з власними фізіономіями? Це, щоб Луцьк знав своїх героїв в обличчя? А чи не краще було б кошти, витрачені на саморекламу, передати на благодійні цілі? По-моєму, так весняний вітер швидше б вдихнув любов у кожне серце.

Дякую за запитання! ;) Це білборди – не для того, щоб заявити про себе, а щоб просто привітати жіночу половину Луцька, передати свій хороший настрій. Якщо ми не пишемо на білбордах, що ми не займаємося благодійністю, це не означає, що ми нею не займаємося.

Михалич: На Вашу думку, скільки відсотків українського капіталу перебуває в тіні і чи готовий вітчизняний бізнес саме його зараз легалізувати?

На мою думку, 50% капіталу перебуває в тіні. І його подальша доля залежить від того, які рішення прийме керівництво нашої держави.
Щоб вивести капітал із тіні, потрібно зробити амністію грошей, котрі були зароблені бізнесменами чи людьми. Також потрібно прийняти відповідні закони. Приміром, якщо бізнесмен сплатив державі 20 % від заявленої суми, держава бере на себе зобов’язання більше не повертатися до цієї теми.


Михалич: Як Ви оцінюєте заяви нової влади про те, що багатим доведеться платити більше за газ чи, скажімо за нерухомість

Багаті завжди повинні ділитися із бідними і допомагати бідним, це однозначно правильний вчинок нашого керівництва.

Provokator: На футбол вчора ходили? І як?

Кращого футболу за 23 роки, які я живу у Луцьку я не бачив. Наші хлопці викладалися по-повній. Лише фарту трішки не вистачило. Дякую нашій команді за блискучу гру, вона справді принесла мені задоволення.

Дядечко: Уявімо, що Ви стали мером Луцька. Якими будуть Ваші найперші кроки?

Перші кроки дуже прості: повністю зробити аудит роботи попередньої влади. А друге: відремонтувати комунікаційні мережі перед тим як ремонтувати дороги. Потім зробити благоустрій у всіх дворах – це реально зробити у стислі терміни, приблизно за рік. І зробити замок Любарта, замкову площу, Старе місто візиткою карткою не лише Волині, але й України.


Provokator: Голова Волинського господарського суду Віктор Кравчук розповів, що під час розгляду вашої справи у Вищому господарському ПФ "Скорпіон-Сервіс" надав нові докази по справі. І тому рішення місцевого суду та Львівського апеляційного були скасовані. А можна дізнатися, які докази були надані, якщо не секрет?

Ніхто нових доказів не давав. Просто суд глибше розглянув і вивчив цю справу, ніж Львівський та Луцькі суди. Тим паче, що засідання Верховного Суду України відбувається без присутності сторін.

Дядечко: Що Ви робите в ситуаціях, коли "зробити нічого не можна"?

Розслабляюся і отримую задоволення від життя;) Радію кожній хвилині життя!

Священик Валентин Марчук: Чи підтримаєте Ви місіонерські, медіа- та соціальні проекти Церкви?

Я думаю, що не треба мені перераховувати мої заслуги перед церквою, бо це нескромно. Люди, які ходять до церков різних конфесій, бачать і чують про цю допомогу. Ця допомога здійснюється вже протягом 10 років.

Provokator: А ви будете балотуватися на посаду мера Луцька?

Я вважаю, що поки що рано про це говорити. Прийняття мною рішення буде залежати і від думки лучан.

Vasyl1: Добрий день! Як настрій?

Настрій – супер! Весна, радіємо! ;)

Софі: Чому свій торговий центр ви назвали "Ювант"? Таке екзотичне слово... Що воно означає?

Якщо відкинути політичні версії, то одна справжня версія – це абревіатура імен дітей та дружини: Юля – дружина, Василь – син, Анастасія і Тетяна – дочки. Також «Uvоnt» із латинської означає ім’я головного бога – Юпітера.

Байдужий: Якщо Вас оберуть мером, чи добудуєте ви міст від залізничного вокалу до Варшавки, чи все ж перенесете його до ЮВАНТа?

Я Богдану Шибі пропонував добудувати міст ще до найближчого Дня Незалежності, тобто реалізувати одну із трьох його найбільших передвиборчих обіцянок.


Святослав Туз: Доброго дня! Василь Васильович, уявіть собі таку ситуацію: у Вас є можливість винести із палаючого будинку лише три речі. Що б Ви взяли в такому випадку? Дякую.

Доброго дня! Дякую за запитання! Три речі? Тут можна фантазувати дуже довго. Складно сказати. Мабуть, ікону або щось пов’язане із духовною сферою життя.


I win: Що буде з критими рядами біля Юванта?


Якщо говориться про ряд між Карпенка-Карого і Кравчука, то я впевнений, що буде добудова другої черги «Юванта», люди отримають свої площі не менші, ніж мали.

Софі:До речі, скільки коштує замовити один такий біл-борд із власним фото?

Я не знаю. Цим займалася моя прес-служба.


Iryna Kusha: Як в своїх дітях ви виховуєте ставлення до грошей?

Діти мої виховуються як в звичайній самодостатній сім'ї. Акценту на грошах ніхто не ставить. Коли дочка перейшла із однієї школи до іншої, то повернувшись із уроків, вона мене запитала, чи це правда, що я – міліонер. То це й говорить про те, як у нашій сім'ї виховується ставлення до грошей.


Байдужий: Ви були у багатьох країнах світу, чи є десь ще такий бардак?


Такого бардака немає ніде, але кращої країни за Україну я теж не бачив. Бардак ми самі робимо.

Священик Валентин Марчук: Чи можете допомогти видати духовну літературу по Браалю для незрячих?

Так. Вулиця Шевченка, 35 – це офіс «Скорпіона». Чекаю в найближчий понеділок із 9 до 10 ранку, приходьте. Але це тільки для отця Валентина. ;)

Костянтин: Чому ви віддаєте перевагу, коли випадає вільна хвилина?


Спілкуванню із дітьми і проведенню часу у сім'ї. Цього завжди не вистачає.

editor: Що б ви вибрали, будучи мером: розбудували Замок і стару частину міста і перенесли старий ринок звідти? ЧИ залишилб ринок на місці?

Ринок не треба переносити, його треба оформити під старовину, позабирати всі халабуди і контейнера й зробити торгові вулиці європейського зразка у стилі, часів побудови замку. Свого часу я вже озвучував таку пропозицію.

Provokator: Скажіть будь ласка, чи не пропонували ви Луцькраді гроші на добудову мосту через залізничні колії?

Ні, грошей не пропонував. А добудувати пропонував. В попередньому питанні я вже дав на це запитання відповідь.

Iryna Kusha: Як публічній людині вам,напевно,доволі часто приходиться стикатись з негативними висловлюваннями, а то і просто "брудом", на свою адресу. Як реагуєте?

Абсолютно спокійно, тому що я не відчуваю за собою вчинків, за які мені б було соромно.


Provokator: Коли підприємці пікетували прокуратуру, то на їх плакатах писало:"Гіль на службі у Токарського!" Скажіть чесно: наскільки тісно ви знайомі з головним прокурором Волині?

Цікаве питання ;) Знайомі звісно. Андрія Івановича я поважаю, він хороша відповідальна людина. Ніхто ні в кого на службі не стоїть. А на плакатах можна написати що завгодно, адже ми живемо у вільній державі і в нас демократія.

CеРГІЙ: НА підставі яких документів чи фактів ви вважаєте себе власником ТЦ Ювант?


Дякую за запитання. Фірма «Скорпіон» є основним інвестором і одним із співвласників «Юванту». І земля під торговим центром належить «Скорпіону». Земля була куплена ще за рік до початку будівництва ТЦ.

Михалич: Які Ваші найбільші цінності в житті?

Порядність і стабільність у всьому: стосунках, вчинках.


I win: Чи є у вас ще якісь комерційні проекти невідомі суспільству? Дякую

Є. Один проект в Києві, а інший – в Івано-Франківську.


Стерх: Знаете ли Вы имя уборщицы в офисе


Я знаю всіх своїх працівників від прибиральниці і до директора. Знаю навіть дати їхніх днів народжень.

Лариса: Чи плануєте Ви розвивати новий напрямок в своїй діяльності?

Плануємо збудувати у Луцьку найвищий, найгарніший і найсучасніший будинок на вулиці Глушець. Є підтримка мерії та депутатського корпусу. Це буде 18-поверховий будинок.

yav: Ваша найбезглуздіша інвестиція?

Ще попереду ;)

yav: Писали, що Вам виділи недавно землю на вул. Глушець. Там зявиться новий торговий центр?


Ні. Торгового центру там не буде. Це буде житловий будинок для лучан із власною інфраструктурою. Це не комерційний проект. А своєрідний подарунок місту.

Знаючий: Скажsть, будь ласка, виборчу програму для балотування на посаду міського голови вже написали?

Їх «море». Ще не вибрав ;)

Маркіян: Нарешті!!! Василю Васильовичу, доброго дня! Досягти такого успіху у бізнесі досить важко самотужки. Розкажіть, за якими критеріями Ви обираєте свою команду і як Ви себе позиціонуєте у ролі керівника: поганий поліцейський чи добрий поліцейський? ))))

Я відразу відчуваю порядних і відповідальних людей. Кажуть, що в мене є «нюх» на таке. А деяких людей перевіряю часом. Оцінювати свою роль у плані керівника не буду. Нехай цим займаються мої підлеглі. Прес-служба каже, що я не добрий і не поганий поліцейський, а ідеальний. ;)

yav: А який подарунок Ви все-таки підготували за краще питання?


Підготував два подарунки: це мобільні телефони.

Nokia 6303 і 3720.

Маркіян: А можна у Вас виграти філіжанку кави у "Золотому Руні"? ))))))))

По понеділках ;)

Знаючий: Про можливість балотування на посаду міського голови Ви сказали, що це залежатиме "і від думки лучан". Як Ви її будете вивчати?

Думку лучан ми уже вивчаємо. Один із методів поспілкуватися із лучанами – чат на «ВН».

Маркіян: У Вас дуууже гарна вишиванка! а як Ви взагалі ставитесь до наших традицій? Наприклад, як святкуєте Різдво та Пасху?

Вишиванка в мене не одна. Їх аж чотири.
Різдво і Великдень святкую, як це належить християнину. Ходжу до церкви на службу із колегами, друзями, сім'єю. Хочете побачити на власні очі, - приходь на Пасху на всенішню службу в Свято-Троїцький собор.

Provokator: Вас коли-небудь "кидали" на гроші?


Ні, не «кидали». А забувають віддати ;)

Василь: кажуть, коли почалася криза, токарський нікого не звільнив. Це правда? Як економите в час кризи? Чи вам вона "по барабану"?

Так, це правда. Більше того, після початку кризи ще 9 людей взяв на роботу. Як економити? Менше став їздити закордон.

Михалич: За якого українського президента чи прем*єр-міністра Вам найкраще велося в бізнесі?


За Кучми. Була стабільність і правила гри.

Софі: Хто такий "успішний бізнесмен"

Це я.

Саша: Чи любите Ви риболовлю,якщо так,то який Ваш найбільший трофей?


Я люблю риболовлю. Маю своє озеро, його плесо 11 гектарів. Найбільший трофей – 5 кілограмів 600 грамів, щука.

Provokator: Якщо людина хоче розпочати власну справу і має купу цікавих оргінальних ідей, вона може досягти успіху на голому ентузіазмі, якщо зв’язків і грошей практично немає?

Може. Якщо буде послідовною у своєму бажанні, наполеглива.


editor: Гість чату, на жаль, не встиг відповісти на усі питання, проте обіцяє це зробити найближчим часом. Слідкуйте за новинами, коли Василь Токарський назве й автора найкращого питання, вручивши йому приз. А поки що - традиційне прохання - побажання читачам "ВН"


Читачам, мешканцям Луцька бажаю міцного здоров’я, теплі і радості у домівках, і нехай Бог оберігає і захищає від усіх негараздів!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
myown Показати IP 26 Березня 2010 10:21
уж как-то очень слащаво все получилось)))
Анонім Показати IP 26 Березня 2010 10:50
де ж ви вчора були з питаннями гострими?
Гуцул Показати IP 26 Березня 2010 19:08
Ну что можно сказать... Васильевич, ты лучший. Респект!
Токарському Показати IP 26 Березня 2010 22:02
Василь Токарський це міліцейська шістка - в минулому примітивний гопник. Нехай розкаже, як він заробив свої кроваві гроші. Токарський кришує Луцьких гопників уже біля десятка років. І після цього він щось намагається виригувати про комунальне господарство міста.
м. Показати IP 26 Березня 2010 22:08
Якщо п. Токарський рахує п.Гіля порядним, то або він його не знає (не віриться), або не потрібно йти в мери.
Свій Показати IP 26 Березня 2010 23:29
Хоча деякі відповіді вважаю трішки "зіграними на публіку", але, я думаю, що Василь Васильович буде гарним мером. У крайньому разі краще за нинішнього. Він здається мені таким собі господарем, як Лукашенко в Білорусії. Жінка попросить - візьме лопату, піде копати город, мала дитина захоче в цирк - кине справи, візьме всю сім'ю вечором на відпочинок, прийде бабуля на прийом в мерію скаржитись на погане ставлення в лікарні - і там якось розрулить ситуацію. Звичайно, це я утрирую, проте але... Також сподіваюсь, що при ньому не буде тих, так би мовити, "нікому-невідомих" продаж луцької землі тому хто більше покладе в кишеньку. Статок ніби має непоганий, кілька перспективних проектів у дії (Ковельский Ювант сюди не входить), вже щасливе життя для дітей та онуків забезпечені і тяги до брудних грошей бути не має. Токарський на протязі достатньої кількості років являється однією з найвпливовіших людей Луцька, хоча це і так всі бачать. Ситуацію в місті має знати достатньо добре, аби розуміти де яку "болячку" треба підлікувати. І, ні. Я особисто з Василем Токарським не знайомий і грошей за коментар не отримую :) Просто це єдина, на мою думку, кандидатура із всіх запропонованих, якій можна довірити крісло керівника міста.
Свій Показати IP 26 Березня 2010 23:33
Хоча деякі відповіді вважаю трішки "зіграними на публіку", але, я думаю, що Василь Васильович буде гарним мером. У крайньому разі краще за нинішнього. Він здається мені таким собі господарем, як Лукашенко в Білорусії. Жінка попросить - візьме лопату, піде копати город, мала дитина захоче в цирк - кине справи, візьме всю сім'ю вечором на відпочинок, прийде бабуля на прийом в мерію скаржитись на погане ставлення в лікарні - і там якось розрулить ситуацію. Звичайно, це я утрирую, проте але... Також сподіваюсь, що при ньому не буде тих, так би мовити, "нікому-невідомих" продаж луцької землі тому хто більше покладе в кишеньку. Статок ніби має непоганий, кілька перспективних проектів у дії (Ковельский Ювант сюди не входить), вже щасливе життя для дітей та онуків забезпечені і тяги до брудних грошей бути не має. Токарський на протязі достатньої кількості років являється однією з найвпливовіших людей Луцька, хоча це і так всі бачать. Ситуацію в місті має знати достатньо добре, аби розуміти де яку "болячку" треба підлікувати. І, ні. Я особисто з Василем Токарським не знайомий і грошей за коментар не отримую :) Просто це єдина, на мою думку, кандидатура із всіх запропонованих, якій можна довірити крісло керівника міста. Решта кандидатів мені особисто не вселюять довіреності.
ИЛМА Показати IP 27 Березня 2010 06:49
НУ ДА , КАКОЙ ПРЕЗИДЕНТ, ТАКОЙ И МЕР. КАК РАЗ БУДЕТ ОДНА БАНДА..
голова СК «Луцька Солідарність» Олександр Пасічник Показати IP 29 Березня 2010 17:18
Васль Васильович Токарський людина яку поважають у Луцьку і у Волинській обл. вцілому. Наша організація і Я,як голова її хочу підтримати високошанованого,найпливовішу ЛУДИНУ, лідера нашого мальовничого міста на цій нелегкій дорозі образ і наклепів.Він обовязково знайде вихід в цьому нелегкому становищі що є сьогодні в нашій країні і в нашому місті .ТОКАРСЬКИЙ НАШ МЕР СЛАВА УКРАЇНІ - ГЕРОЯМ СЛАВА!!!!!!!!!!!!!!!!
Пасічник О. М. Показати IP 6 Квітня 2010 12:37
Не знаю хто ти, що підписався моїм прізвищем (Пасічник О.М.), але тобі треба було б навести справки, що Пасічник О.М.не є головою СК "Луцька Солідарність",тому я не вважаю за потрібне відповідати тобі,тому що знаю хто ти і чиє замовлення виконуєш. Раз вже так вийшло то від себе хочу додати, що підлішої і паскуднішої людини я ще не застрічав в своєму житті і таких же людей він сам зібрав навколо себе. І ти паскуднику є доказом цього, бо навіть імені свого боса не здатен написати без помилок. Пасічник О.М.
голова СК «Луцька Солідарність» Олександр Пасічник Показати IP 6 Травня 2010 10:33
Оскільки зайшла мова за ,арифметичні помилки і образи ,то як культурна людина не буду так наполягати на Ваші помилки у''У ТЕКСТІ ВАШОЇ ВІДПОВІДІ''...І ЗАСТРІЧАЙТЕ В СВОЄМУ ЖИТТІ ТІЛЬКИ ХОРОШИХ ЛЮДЕЙ........СЛАВА УКРАЇНІ - ГЕРОЯМ СЛАВА!!!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus