USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Відмивання коштів і фінансування тероризму: Єврокомісія оприлюднила «чорний список» країн

14 Лютого 2019 08:14
Європейська Комісія у середу, 13 лютого, оприлюднила список з 23 країн та територій, які, на її думку, докладають недостатньо зусиль для боротьби з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму. Банки та фінансові установи в ЄС відтепер мають застосовувати особливі заходи при здійсненні транзакцій з цими країнами, інформує УНІАН.

«ЄС не повинен бути мішенню для незаконних грошових потоків», – заявила єврокомісарка з питань юстиції Вєра Юрова.

«Чорний список» Єврокомісії є керівним документом для європейських банківських установ при проведенні операцій із зазначеними країнами та територіями, додала вона.

До списку були включені: Афганістан, Американське Самоа, Багамські острови, Ботсвана, Віргінські острови, Ефіопія, Ємен, Гана, Гуам, Іран, Ірак, Лівія, Нігерія, Пакистан, Панама, Північна Корея, Пуерто-Рико, Самоа, Саудівська Аравія, Сирія, Тринідад, Тобаго, Туніс та Шрі-Ланка. Багатьох здивувало включення до списку Саудівської Аравії.

Внаслідок включення цих країн до списку, банки та інші установи, на які поширюються правила ЄС щодо відмивання коштів, будуть змушені проводити посилені перевірки фінансових операцій за участі клієнтів та фінансових інституцій з цих 23 країн з високим ступенем ризиків. Це необхідно для більш ефективного виявлення будь-яких підозрілих фінансових потоків.

«Ми створили найбільш суворі стандарти у боротьбі з відмиванням коштів у світі, але ми маємо подбати, аби брудні гроші з інших країн не знаходили шляхи потрапляння у нашу фінансову систему», – наголосила комісар Європейського Союзу з питань юстиції, прав споживачів та гендерної рівності Вєра Юрова.

«Брудні гроші є життєвим джерелом для організованої злочинності та тероризму. Я пропоную внесеним у список країнам виправити їхні недоліки негайно. Європейська комісія готова працювати з ними для урегулювання цих питань», – заявила Юрова.

США також критично вже відреагували на появу «чорного списку» ЄС. У міністерстві фінансів зазначили, що не очікують від американських фінансових установ його використання для боротьби з відмиванням грошей. Міністерство зазначило, що має «суттєві зауваження» щодо змісту цього списку. США «відкидають включення Американського Самоа, Гуама, Пуерто-Рико та Американських Віргінських островів до списку», – йдеться у заяві мінфіну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus