USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Волинянин купив в інтернеті фіктивний токарний станок і втратив майже 20 тисяч

2 Грудня 2020 12:41
За добу аферисти ошукали волинян на майже 50 тисяч гривень. Основними майданчиками для вчинення правопорушень стали – телефонний зв’язок та інтернет.

Про це повідомляє поліція Волині.

Придбав токарний станок за майже 20 тисяч гривень на одному із сайтів мешканець Маневицького району. Гроші перерахував через інтернет-банкінг фіктивному продавцю, з яким підтримував зв’язок у соцмережах. Проте ні товару, ні коштів назад громадянин не отримав.

Мешканка Любешівщини купувала у невідомої особи вишиті ікони. Жінка перерахувала 7 тисяч гривень шахраям через термінал самообслуговування. Куплених ікон громадянка не отримала.

Ковельчанина ошукали фіктивні представники служби безпеки банку. Зателефонувавши громадянину, вони вмовили його провести банківську операцію – через платіжну систему поповнити власний мобільний телефон. В результаті – кошти з мобільного рахунку чоловіка зникли, а це понад 5 тисяч гривень.

За всіма фактами шахрайств розпочато кримінальні провадження за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Поліція вкотре просить громадян діяти обдумано у різноманітних ситуаціях:

- ніколи й нікому не повідомляти ПІН-код та CVV2 своєї банківської карти, а також логін та пароль для доступу в інтернет-банкінг;

- не розголошувати свої дані, навіть якщо про це просить працівник банку, краще попрощатися з ним та самостійно зателефонувати у відділення. Якщо фінансовій установі, дійсно, потрібна якась інформація, повідомте її під час особистої зустрічі в офісі;

- здійснюйте покупки лише на надійних інтернет-ресурсах, до того ж, ретельно перевіряйте їхню адресу у стрічці браузера;

- користуйтеся доставкою з післяоплатою.

Якщо ви стали жертвою шахраїв – якнайшвидше звертайтесь в поліцію!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus