USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Волинські митники за хабар пропустили вантажівку з запчастинами на $200 тисяч

22 Червня 2018 16:44
На Волині викрито контрабандистів, які за сприяння службовців митниці хотіли уникнути сплати до бюджету 40 тис. доларів США.

Про це повідомили в прокуратурі області.

У рамках реалізації програми дій Кабінету Міністрів України "Україна без контрабанди", спрямованої на ефективну боротьбу з контрабандою та тіньовими схемами на митниці, прокуратурою Волинської області у взаємодії з центральним апаратом Служби безпеки України та Управлінням СБУ в області викрито механізм протиправної мінімізації митних платежів.

Зупинивши 21 червня 2018 року вантажний автомобіль, який, згідно з документами, ввіз в Україну через міжнародний пункт пропуску «Ягодин» Волинської митниці ДФС «конструкцію будівельну збірну з чорних металів (вживану теплицю)», задекларованою вартістю 36 тис. грн., правоохоронці виявили у ньому автозапчастини, ввезені контрабандою.

Вартість запчастин – майже 200 тис. доларів США, при цьому митні платежі, сплати яких до державного бюджету зловмисники хотіли уникнути, становлять близько 40 тис. доларів США.

Сприяли ж їм у цьому посадовці міжнародного пункту пропуску «Ягодин» Волинської митниці ДФС, які пропустили вантажівку з корисливих мотивів за неправомірну вигоду.

У кримінальному провадженні, розпочатому за фактом одержання неправомірної вигоди службовими особами митних органів (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 368 КК України) триває досудове розслідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Я Показати IP 22 Червня 2018 17:38
Айяйяй .....які негідники!
лучанин Показати IP 22 Червня 2018 18:28
Звільнити усю зміну!
Микола Показати IP 23 Червня 2018 10:54
Митники не винні. Їм треба жити заможньо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus