USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Вишки Бойка»: суд скасував арешт вилучених раніше $385 тис. і €72,7 тис.

18 Жовтня 2018 11:12
Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на ухвали суду.

Однією з ухвал скасовано арешт 223 тис. доларів та 1 290 євро, а іншою – 162 тис. доларів і 71,4 тис. євро.

Рішення ухвалив суддя Володимир Карабань.

Зазначається, що кошти було вилучено 11 липня під час обшуків у кримінальному провадженні № 12014000000000164 за місцем проживання двох осіб.

Гроші заарештували 3 серпня з метою збереження речових доказів. Водночас станом на 12 жовтня власники коштів не були підозрюваними. Крім того, суду надано документи, які підтверджують законне походження коштів.

У реєстрі вказано, що зміст ухвал про арешт коштів заборонено до оприлюднення.

За версією слідства, у березні-вересні 2010 року учасники злочинної організації спланували закупівлю двох самопідіймальних плавучих бурових установок не безпосередньо у виробника, а через підконтрольні фіктивні підприємства «Highway Investment Processing LLP» та «Rigas Kugu Buvetava» за явно завищеними цінами і заволоділи державними коштами у сумі більше 400 млн. доларів.

Історію з їх придбанням назвали «вишками Бойка» на честь тодішнього міністра енергетики Юрія Бойка.

29 січня 2018 року про підозру у справі «вишок Бойка» повідомили голові «Вернум-Банку» Наталії Ігнатченко. За версією слідства, вона як особа, що має спеціальні знання у галузі міжнародних фінансів, банківського права і досвід роботи, надала учасникам злочинної організації документи на компанії-нерезиденти, що мали взяти участь у проведенні тендеру, забезпечила подальше перерахування коштів на підконтрольні підприємства і їх легалізацію.

У червні 2018 року одну з фігуранток «вишок Бойка», колишнього провідного інженера відділу закупівель товарів, робіт та послуг Департаменту комерції ДАТ «Чорноморнафтогаз», Анастасію Цибульську засудили до 5 років позбавлення волі умовно.

У цій справі фігурує також нардеп Євген Бакулін, який у 2010-2014 рр. очолював НАК «Нафтогаз України», що є єдиним акціонером ДАТ «Чорноморнафтогаз». За версією слідства, Бакулін спільно з іншими учасниками злочинної організації спланував і організував закупівлю «вишок».

У березні 2018 Верховна Рада дала згоду на притягнення нардепа до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Бакуліна. У квітні Бакуліна оголосили у всеукраїнський розшук.

До слова, у вересні правоохоронці зняли з розшуку колишнього депутата "Партії регіонів" Сергія Кацубу, причетного до справи так званих "вишок Бойка". Водночас у розшуку вже не перебуває і екс-голова правління "Брокбізнесбанку" Олександр Динник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
! Показати IP 18 Жовтня 2018 12:12
Ось саме це називається, - "ПЖИТИ по новому!"
Анонім Показати IP 18 Жовтня 2018 16:33
"Падсудімий, ваше паслєднєє слово". "Миллион". "Так ві віновни ілі нєт ?" "Нет, канешно". "Ну что ж, на нет і суда нет"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus