USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Як керівництво ЛГ наживається на будівництві лісових доріг

11 Лютого 2016 19:00
З’являються нові деталі масштабних розкрадань державних коштів колишнім керівництвом Цуманського ЛГ під час прокладання лісових доріг. Йдеться профінансові махінації колишнього директора ДП «Цуманське лісове господарство» Олександра Кватирка ЛГ за змовою з ТзОВ «АРЗУ», яке пов’язують із сином екс-начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Богдана Колісника - Зіновієм Колісником.

Відділ протидії корупції ГФ ОГП «Самооборона Волині» 30 грудня 2014 року офіційно повідомив начальника Управління УМВС України у Волинській області Петра Шпигу про те, що володіє матеріалами, що вказують на протиправні дії Олександра Кватирка, який, зловживаючи своїм службовим становищем, за ймовірною попередньою змовою з керівництвом Товариства з обмеженою відповідальністю «Арзу» приховав чималу суму державних коштів (120-130 тисяч доларів), чим призвів до заподіяння істотної шкоди ДП «Цуманське лісове господарство».

У тексті повідомлення йдеться про конкретні три випадки неякісного виконання робіт та «зникнення» великих сум грошей: під час капремонту дороги урочища «Розвилка» між селами Сильне-Карпилівка, під час поточного ремонту двох доріг у Сильненському лісництві Ківерцівського району, а також під час робіт із відновлення гідромеліоративної мережі у тому ж Сильненському лісництві.

Далі – детальніше, як здійснювалися махінації.

УРОЧИЩЕ «РОЗВИЛКА»

Згідно з договором підряду №А-8 від 1.08.2013 року ТзОВ «Арзу зобов’язувалося провести капітальний ремонт дороги урочища «Розвилка» між селами Сильне-Карпилівка протяжністю 2,125 кілометра. Кошторисний розрахунок вартості будівництва складений проектним підприємством «Луцьккомундорпроект» 27.08.2013 року, однак вартість будівництва була відома Тзов « Арзу» ще 1.08.2013 року, яка була зафіксована у вищевказаному договорі підряду № А-8.

Вищевказаний кошторисний розрахунок вартості будівництва не був узгоджений керівництвом ДП «Цуманське лісове господарство», на робочому проекті відсутній підпис вищевказаного керівника Державного підприємства, і він не завірений печаткою підприємства. Термін будівництва об'єкту згідно з робочим проектом мав би становити 11 місяців ( 230 робочих днів), фактично становив 4 місяці (82 робочих дні). Також відсутній підпис інспектора технічного нагляду в Акті приймання будівельних робіт ( форма № КБ - 2 В), який завіряється гербовою печаткою після погодження інспектором технічного нагляду кількості та якості виконаних будівельних робіт.

Акт приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2013 року, складений Тзов «АРЗУ», містить ознаки підробки, а саме: підпис керівника ДП «Цуманське лісове господарство» не зовсім відповідає підпису Олександра Кватирка, виходячи з наявних документів, відомчий відтиск печатки підприємства, дата підписання вказана 18.02.2014 року, хоча згідно з пунктом 5.4 Договору № А-8 , дата підписання мала би бути 01.01.2014 року.

Відповідно до вищевказаного Акту виконаних будівельних робіт за грудень 2013 року, товщина шару щебеню становить 8 сантиметрів, хоч згідно з кошторисною документацією (Локального кошторису №2-1-1 на дорожній одяг ( ділянка 1) та Локального кошторису № 2-1-1 на дорожній одяг (ділянка 11), товщина щебеневого одношарового покриття становить 15 сантиметрів, що згідно з ДБІ є мінімальним конструктивним шаром в щебеневих дорогах.

ПОТОЧНИЙ РЕМОНТ ДОРІГ У СИЛЬНЕНСЬКОМУ ЛІСНИЦТВІ

Згідно з Довідкою про вартість виконаних робіт за грудень 2013 року, вказано про проведення Поточного ремонту ділянки дороги Сильненського лісництва (квартали 35,28) та поточного ремонту ділянки дороги Сильненського лісництва (квартали 28,24) на загальну вартість 123367 гривень. Такі роботи не передбачені Договором підряду № А-8 від 1.08.2013 року.

Також «Самооборона» звертає увагу на те, що поточні ремонти ділянки дороги Сильненського лісництва, а саме квартал 28 вказаний двічі, відповідно, й вартість робіт по цьому кварталу 28 нарахована двічі.

Згідно з Договором субпідряду № 20-20/13 від 05 листопада 2013 року стосовно здійснення заходів щодо запобігання підтоплення населених пунктів лісогосподарських угідь на території Сильненського лісництва Ківерцівського району Волинської області відновлення (капітальний ремонт) гідромеліоративної мережі ( Ділянка № 2) на загальну суму 255542 гривні, який також містить ознаки підробки, а саме: підписи в договорі субпідряду № 20-20/13 від 05 листопада 2013 року. В Довідці про вартість виконаних будівельних робіт за листопад 2013 року та Акті № 1 приймання виконаних будівельних робіт за листопад 2013 року не відповідають підписам колишнього директора Олександра Кватирка, відповідно, підписані невстановленою особою, яка не була наділена такими повноваженнями. Також існує підозра щодо відхилення від проектно-кошторисної документації виконавцем (Тзов « Арзу»).

Згідно з пунктом 4 Договору субпідряду № 20-20/13 від 5 листопада 2013 року, датою завершення виконання робіт вказано грудень 2013 року. Однак, згідно з Довідкою про вартість виконаних робіт та Акту № 1 приймання виконаних будівельних робіт, роботи виконані в листопаді 2013 року, договір субпідряду підписаний 5 листопада 2013 року.

Акт № 1 приймання виконаних будівельних робіт за листопад 2013 року також не погоджений інспектором технічного нагляду щодо кількості та якості виконаних будівельних робіт, про що свідчить відсутність даного підпису та гербової печатки.

У зв’язку з вищевикладеним «Самоборона» попросила внести це звернення до Єдиного реєстру досудових розслідувань та встановити причетність попереднього керівництва ДП «Цуманське лісове господарство» та керівництва Тзов « Арзу» до розкрадань бюджетних коштів. Лист датований 30 грудня 2014 року.

Документ був прийнятий до розгляду 5 січня 2015 року за підписом міліціонера Дубинки В. О.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у відділі протидії корупції, у відповідь на запит про початок проведення процесуальних дій, надісланий 28 січня 2015 року, головний міліціонер області повідомив, що матеріали справи передані у Ківерцівський РВ УМВС України. Натомість у ківерцівському відділенні міліції «Самообороні» повідомили, що до них матеріали не надходили.

Як нещодавно повідомили Інформаційному агентству Волинські Новини у прес-службі поліції області, матеріали справи рік тому, тобто у січні 2015 року, були передані в ДСБЕЗ – обласне Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю (нині реорганізоване і не підпорядковується по вертикалі Києву, а не обласній поліції), а звідти, стверджують, надсилали відповідь на запит до відділу протидії корупції ГФ ОГП «Самооборона Волині». Натомість у «Самообороні» заявляють, що такого листа не отримували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Ян Показати IP 11 Лютого 2016 19:17
Кватирко то ще той злодюга і брехун.
лісник до Ян Показати IP 11 Лютого 2016 20:04
І такі козли знову при владі.
справедливий до Ян Показати IP 11 Лютого 2016 20:41
Не розумію, як можна призначити таку гедіозну людину керувати галуззю, мабудь там в Київі такі само сидять, як і о цей товариш.
Тим хто невкурсі до Ян Показати IP 11 Лютого 2016 22:03
Цуманське лісництво -це золота жила в систем волиського лісового господарства.І та ніколи непризначали випадковихлюдей.Керувати куркою яка несе золоті яйця Колісник поставав кращого свого учня корупціонера.Той вміло носив відкати за роботу коліснику і ходив отримувати "добро" на призначення на його ткперішню посаду.А це не питання що Київ не бачи це наші "активісти"його підтримували.форми К2,К3 були перепідписанні вже після вилучення них УБОЗОМ за домовленністю Колісника.І тепер і Кватирко чистий)))Але зрозумійте договір не ним підписаний процентовки не ним підписанні а вот 3 мільони куди ділось з рахунків його також нецікавлило!!??))Бред сивої кобили..менти і СБУ нас всіх за лохів рахують а себе за розумників надіючись що в цей бред повірять люди.Окрім того щодо цих доріг Ківерцівський РВ розслідувавсправу ще з літа 2015 року..
до до Тим хто невкурсі Показати IP 12 Лютого 2016 10:06
Ви маєте наувазі підтримку з боку активістів Лапіна та інших йому подібних прихильників?
ага Показати IP 11 Лютого 2016 19:42
кватирко-квартирка -пентхауз - -ділянка-хатинка-машинка-коханка- літачок-яхта-в результаті депутат!!!
до яна чи яни чи ще Показати IP 11 Лютого 2016 19:56
ні! він дуже добре розуміється у справах, на які його призначено
Лось Показати IP 11 Лютого 2016 20:07
За рахунок цих оборудок зявилась можливість купити собі посаду, ціна якої 300-400 тис. доларів, і відкуплятися від усіх криміналів. В якому столітті живемо, господа!? І в якій Україні!?
До яна Показати IP 11 Лютого 2016 20:44
Скоро знову випливуть мабудь нові факти його касячества!
Микола Показати IP 11 Лютого 2016 20:53
Якого біса пишите виявили, треба писати кого конкретно посадили! Задовбало це викриття!
Анонім Показати IP 11 Лютого 2016 21:51
ще багато е схем нехай шпига запитае у своіх підлеглих в маневичах прізвища таких як арзу по маневицькому районі які зараз завантажують фури лісом (до речі арзу орендувало всю техніку маневицького лісгоспу)у його питань не виникае до радіона який на той час теж працював в команді колісника, чи органи працюють тільки тоді коли починаеться "кіпіш",
Льоня Показати IP 12 Лютого 2016 06:32
Був порядний, професіонал і патріот Мазурик Василь, чого з'їли як неугодного? Верніть на роботу, можливо збереже що залишилося від вирубування та відновить ліси.
ФЕДЯ до Льоня Показати IP 12 Лютого 2016 19:27
Можливо Мазурик і був порядим, патріотом, професіоналом та він був слабаком. Шеремета робив що хотів. А посади директорів дерибанились по партійній приналежності, але всеодно за серйозні суми (партії треба ж було жити). А самообороні пора зрозуміти, що їх недовга ера безслідно минула. Хватить вже цим неробам, паразитам сунути кругом свій ніс. Великі патріоти - на Схід. Підіть школи, садочки, перевіряйте там теж хватає корупції, так ні це ж не те - їм потрібно керувати лісовим господарство щоб від продажу посад отримувати відкати. Вже ж створювали громадські ради які мали контролювати лісовулісову галузь але нічого з того не вийшло. Так що відцепіться від людини нехай спокійно прцює
петро Показати IP 12 Лютого 2016 13:32
Вся гниль йде з Києва, теперішні і колишні керівники "Волиньлісу " не були самостійні у проведенні економічної плітики і головним спротивом при цьому було бажання київських Сівця, Чернякова, Ковальчука побільше "качнути" грошенят, ну а вже методи, якими ці гроші добувалися, вибирати дозволяли своїм "наместнікам". Дороги цікаві ще й і тим, що деревина, яка там вирубується при їх розширенні,не обліковується повністю- там клондайк для лісівників , необліковану деревину вони знають куди подіти і за скільки.А "патріот" Мазурик успішно впроваджував схеми Колісника,по руках і ногах був пов"язаний і "Свободою", яка також хотіла грошей для проведення виборів у парламент.. І всі ці оборудки відбуваються за згоди СБУ та МВС, які просто "доять свою корову",поки люди не зломають в собі рабську психологію. Не мовчати!, всі оборудки- на світло!, ці щурі його найбільше бояться.
лісник Показати IP 12 Лютого 2016 14:58
А скіьки буде доіти лісгоспи, ( цумань і ківерці) Валік Хрупчик який відповідає за ліс в ДСБЕЗ ОБЛАСТІ, хатно добре вистроів на початку Торчина. Неодну справу похерив Кватирка коли той керував в цумані. На дембель Хабарника...
до миколи Показати IP 12 Лютого 2016 16:24
якщо справа доходить до суду.хоч це майже не реально!!! то все одно виправдають! а судді хто????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus