USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Єврокомісія схвалила для України перший транш на 500 млн євро

30 Листопада 2018 15:02
Єврокомісія схвалила виділення Україні першого траншу в розмірі 500 млн євро в рамках нової програми макрофінансової допомоги. Про це передає theБабель.

«Європейський Союз демонструє постійну політичну і фінансову підтримку України. Сьогоднішнє рішення Європейської комісії про виплату коштів прийнято у вирішальний момент, коли Україна і її народ зіткнулися з новою агресією з боку Росії і вимагають солідарності з міжнародними партнерами. Таке агресивне поведінка не є прийнятним в сучасній Європі», - заявив віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс.

«Україна виконала політичні зобов'язання, погоджені з ЄС про надання першого траншу в рамках програми макрофінансової допомоги, що є важливим і обнадійливим сигналом того, що Україна продовжує здійснювати реформи, незважаючи на нинішню ситуацію в сфері безпеки і майбутні вибори», — зазначив єврокомісар з економічних і фінансових питань Московісі.

Разом з новим траншем допомога, виділена Євросоюзом Україна з 2014 року зросте до 3,3 млрд євро. Це найбільший обсяг коштів, виділений Європейським союзом країні, що не є його членом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus