USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Житло для луцьких атовців купуватимуть відповідно до загальної черги

26 Червня 2017 12:19
Через дії екс-заступників міського голови, чергу на участь в програмі співфінансування купівлі житла для луцьких учасників АТО переформатують, «підігнавши» її під загальну квартирну чергу.

Про це йшлося під час спільної наради за участю представників громадських організацій учасників АТО та виконувача повноважень міського голови Ігоря Поліщука.

У жовтні 2016 року депутати прийняли Програму забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, інвалідів війни, які були мобілізовані на військову службу для участі в проведенні антитерористичної операції, а також членів сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти військовослужбовців зазначених категорій на 2017-2019 роки. Відповідно до цієї програми, військовим дають можливість придбати житлову площу, заплативши за неї лише половину вартості – іншу частину покривають, зокрема, з міського бюджету.

Робота програми розпочалась з 1 січня 2017 року, тоді й учасники мали писати заяву, аби стати на чергу по програмі. Разом з тим, у Луцьку існує і загальна квартирна черга.

Голова Центру допомоги учасникам АТО Ярослав Мудрик зауважив, що тодішній перший заступник міського голови Тарас Яковлев казав, щоб до 1 січня оповістити всіх бажаючих покращити свої житлові умови. Тих, хто погодиться, мали ставити на чергу відповідно до загальної черги.

ЧИТАТИ ЩЕ: ТАРАС ЯКОВЛЕВ СПЕКУЛЮВАВ ЧЕРГОЮ НА ЖИТЛО ДЛЯ АТОВЦІВ

Разом з тим, зі слів Мудрика, почались кулуарні домовленості – деяким особам дозволяли написати заяву на участь ще до початку дії програми. Відтак, певні категорії, яких оповіщали раніше, опинялись у списках першими, хоча в загальній черзі вони були під сотими чи навіть двохсотими номерами.

Сам список, як додав голова Центру допомоги учасникам АТО, не показували довгий час – у відповідях за підписом екс-заступника Сергія Григоренка йшлося про те, що це - конфіденційна інформація і не підлягає розголошенню.

Проте, коли нарешті стала відома перша двадцятка потенційних претендентів на житло, виявилось, що це люди, які в загальній черзі далекі від участі.

Відтак, представники ветеранських громадських організацій прийняли рішення список переформатувати, аби він відповідав загальній квартирній черзі. З їх слів, таке рішення буде найбільш оптимальним та максимально справедливим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
А чого Показати IP 26 Червня 2017 13:26
Мудрику замполіту відкривати рота, коли він коли був замполітом облвоєнкомата отримав безкоштовно від держави 2 квартири.Це можна перевірити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus