USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На зарплати працівникам «Луцьктепла» виділять більше 10 млн гривень

24 Лютого 2020 11:06
Комунальне підприємство «Луцьктепло», яке опинилось у дуже скрутних умовах та боргах через нераціональні і непрофесійні дії попереднього керівництва, уже майже три місяці боргує своїм працівникам заробітну плату.

Про це стало відомо це під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів сьогодні, 24 лютого.

Про ситуацію на комунальному підприємстві за станом на сьогодні поцікавився у директора департаменту фінансів та бюджету Лілії Єлової депутат Микола Дендібєрін.

«У мене болить душа за «Луцьктепло», адже у них заборгованість по зарплаті працівникам понад два з половиною місяці. Чи планує у 2020 році міська рада виділяти кошти з бюджету на підтримку цього підприємства?» – запитав обранець громади у головного фінансиста міста.

На це Лілія Єлова відповіла, що з міського бюджету у якості фінансової підтримки КП «Луцьктепло» передбачили 10 мільйонів гривень, і до цієї суму максимум можна додати ще 2 мільйони.

«Сьогодні їхня зарплата є в тарифі, який ми з вами оплачуємо. Бюджет має визначитись, чи він буде утримувати комунальні підприємства, чи розвивати бюджетну сферу міста. На сьогодні максимум, що ми можемо виділити – це 12 мільйонів гривень на «Луцьктепло». А далі керівник буде вирішувати самостійно, чи з цих коштів йому платити зарплату людям, чи, до прикладу, оплачувати борг за електрику або газ», – відповіла Лілія Єлова.

Також вона додала, що вищезгадане комунальне підприємство нині перебуває в таких умовах, що без фінансової підтримки з бюджету міста вижити не зможе.

«Але бюджет не може повністю утримувати комунальні підприємства міста», – резюмувала директора департаменту фінансів та бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
777 Показати IP 24 Лютого 2020 12:26
Болит душа? Так возьми и заплати им зарплату. Люди платят за тепло и платят немало. сначала выясните куда деваются эти деньги.а потом бюджетными разбрасывайтесь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus