USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Сьогодні в дію вступили санкції Євросоюзу на товари з США

22 Червня 2018 10:40
Євросоюз запровадив мита щодо американських товарів у відповідь на запроваджені адміністрацією Трампа мита на сталь та алюміній.

Мита, які стосуватимуться американських товарів вартістю 2,8 млрд доларів, зокрема мотоциклів, апельсинового соку та віскі бурбон, вступили в дію у п'ятницю, пише ВВС Україна.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що запроваджені раніше американські мита щодо європейських товарів суперечать історії взаємин ЄС з США.

"Це суперечить всій логіці та історії. Наша відповідь повинна бути чіткою, але поміркованою", - зазначив він.

Виступаючи перед ірландським парламентом в Дубліні, Юнкер додав, що "ми будемо робити те, що ми маємо робити, аби відновити рівновагу та захистити" ЄС.

На такі американські товари як тютюн, мотоцикли Harley Davidson, журавлина та арахісове масло, тепер діятиме 25% мито.

Водночас ЄС запровадив 50% мито на взуття, деякі види одягу та пральні машини.

Тим часом Індія у відповідь на нові американські мита також збільшила мита на 29 американських товарів. Вони стосуватимуться деяких сільськогосподарських товарів, зокрема, мигдалю та волоських горіхів, а також сталі та залізних виробів.

Нові мита набудуть чинності 4 серпня, і як очікується, вдарять по американських фермерах, оскільки Індія є провідним імпортером американського мигдалю.

Як починалася торгова війна

Адміністрація Трампа оголосила в березні, що запровадить 25% мито на сталь та 10% мито на алюміній, що імпортується в США.

1 червня після безуспішних переговорів адміністрація Трампа запровадила ці мита. Вони зачепили ЄС, Канаду, Мексику, Індію та інших близьких американських союзників.

На цьому тижні пан Трамп пригрозив запровадити 10% мито на китайські товари вартістю 200 млрд доларів. За його словами, мито набере чинності, якщо Китай "відмовлятиметься змінювати свою практику".

Проте Китай звинуватив США у вчиненні "надмірного тиску та шантажі" та заявив, що відреагує "сильними контрзаходами".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
остап Показати IP 22 Червня 2018 11:04
США з Європою чубляться - расєя радіє(((
! до остап Показати IP 22 Червня 2018 11:22
Трамп робить свою роботу. Його задача розіс*ати США зі всіма, ослабити економічно і політично. Потім розіср*ти всіх в НАТО. Ну а потім ботоксний карлон почне третю світову ... до якої він зараз посилено готується ...
Анонім до ! Показати IP 22 Червня 2018 17:25
то трям-трям, виявляється, пята колона пуцькіна в штатах . ти ба яке ст*рво !!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus