USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Туристичний збір наповнив казну Луцька на 166 тисяч гривень

20 Жовтня 2017 23:26
Туристичний збір приносить казні міста менше коштів, ніж у розвиток цієї галузі вкладають. Тому депутати дискутували чи варто далі інвестувати у розвиток туризму в Луцьку.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 20 жовтня.

Звітуючи про бюджет Луцька за 9 місяців, директор департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова інформувала, що туристичний збір за цей період становить 166 тисяч гривень.

Такі надходження вкрай не задовольнити члена комісії Тараса Шляхтича, який висловив сумнів чи варто надалі у галузь інвестувати.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЦЬКИЙ ЗАМОК «МЕРТВИЙ» ДЛЯ ТУРИЗМУ

Однак член комісії, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук заспокоїв колегу та наголосив, що розвиток туризму – це інвестиція у майбутнє, яку варто продовжувати.

«Дійсно, на розвиток туризму витратили 600 тисяч гривень, а туристичний бір ледь сягає 200 тисяч гривень. Втім, реальний ефект важко поварухвати, адже туристичний збір сплачують лише з готелів, а у нас ще є кафе, ресторани, є народні майстри, які сувеніри виготовляють, туристи відвідують музеї, їздять на таксі і все це – кошти, які лишаються в місті. Тому не варто обмежуватися лише туристичним збором, адже розвиток даної галузі – це довгострокова інвестиція», - наголосив Ігор Поліщук.

І більшість членів комісії його підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
таксист Показати IP 21 Жовтня 2017 07:39
а туалети
Ха-ха Показати IP 21 Жовтня 2017 11:12
Один середній підприємець маючи стандартний бізнес і то доходи більші має. Оце горе-управлінці.Дай такий бізнес в руки того самого підприємця - вже б давно доларовим мільйонером став би.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus