USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Працівники луцьких ДНЗ отримають більше 4 млн премій

11 Грудня 2018 11:15
Понад чотири мільйони гривень залишать у системі дошкільної освіти: кошти, необхідні для виплати зарплат освітянам знімуть з інших об’єктів. На такій ініціативі наполіг радник міського голови Ігор Поліщук.

Про це йшлося під час пленарного засідання 50 позачергової сесії міськради 11 грудня.

Як зауважив секретар міськради Григорій Пустовітпід час обговорення проекту змін до бюджету для того, щоб одразу зняти певну напругу, до бюджету внесуть певні зміни і заплановане питання перекидання коштів з дитсадків на школи не розглядатимуть. Кошти спрямують з інших джерел і ті кошти, які заощадили за рахунок того, що дитсадки не працювали влітку, залишать в системі дошкільної освіти. Він зауважив, що нестача грошей на зарплати освітянам – проблема держбюджету та невиконання державою своїх зобов’язань. Так, 21 мільйон з міського бюджету змушені виділяти на галузь освіти, майже 7 мільйонів – на галузь охорони здоров’я. Резервні кошти знімуть з інших об’єктів, але вчителі та вихователі, з його слів, отримають зарплату в повному обсязі.

Так, у рамках змін до бюджету зменшать капітальні видатки за департаментом ЖКГ: 1 мільйон знімуть з суми, запланованої для ДКП «Луцьктепло» на виконання договору з ЄБРР (виділять 9, а не 10 мільйонів, як планували), а також 1,2 мільйона з суми, запланованої для «Луцькводоканалу» на капремонт водогону на вулиці Кривоноса. Департаменту соцполітики на мільйон зменшать видатки на компенсацію пільгових перевезень електротранспортом, ще 1,07 мільйона знімуть з суми, передбаченої на заміну двох ліфтів у Луцькій міській клінічній лікарні. Питання фінансування перерахованих пунктів обіцяють вирішити вже у січні завдяки перевиконанню бюджету.

Депутати підтримали пропоновані зміни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанин Показати IP 11 Грудня 2018 11:45
Головне, щоб ці премії отримали саме вихователі і помічники вихователя, а не як завжди завідуюча і методист. Вони і так добре мають за рахунок "мертвих душ", які числяться, але фактично не працюють!
вихователька Показати IP 11 Грудня 2018 14:13
А без наполягань депутата-кандидата в мери міста хіба не можна людям по-людськи платити за важливу роботу виховання наших дітей?????? Навіщо ті піари? Просто платіть нормальні зарплати вчасно і все!
Георгій Показати IP 11 Грудня 2018 14:35
В країні війна. Нормальне і безперебійне функціонування інженерних систем життєзабезпечення - має бути пріорітетом в роботі міської влади. На фоні зубожіння населення, безробіття, міграції, неспроможності пенсіонерів розрахуватися за комунальні послуги - виплата премій, що працівникам міськради, що іншим бюджетникам, виглядає цинічно, антиморально, несправедливо і не по-людськи. То не призведе до згуртування людей у протистоянні з ворогом і економічними викликами. Якщо затягуємо пояси - то усі !
Терпіння уривається Показати IP 11 Грудня 2018 14:41
А за які такі успіхі премія ? За те, що укомплектували групи іногородніми дітьми з приміських сіл ! За те, що використовують міський бюджет не за цільовим призначенням ! Пане прокуроре, а ну но візьміться за них !
Юрій Показати IP 11 Грудня 2018 17:04
Молодці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus