USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Уряд докапіталізує Приватбанк на 38,5 мільярда гривень

24 Червня 2017 13:20
Український уряд увіллє у націоналізований півроку тому "Приватбанк" ще майже 40 мільярдів гривень. Причиною докапіталізації називають зокрема некоректні дані попереднього аудиту.

Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні у п'ятницю, 23 червня, вирішив провести додаткову капіталізацію державного "Приватбанку" на 38,5 мільярда гривень, пише DW.

Як повідомило міністерство фінансів, таку суму запропонував Національний банк України (НБУ) з урахуванням рекомендацій експертів і висновків незалежного аудитора - представника "великої четвірки" EY (раніше Ernst & Young).

За даними останнього, на кінець минулого року банку бракувало 882 мільйони гривень балансового капіталу. "Висновок аудитора свідчить про те, що банк був у гіршому стані, ніж вважалося на момент переходу банку в державну власність", - зазначається у повідомленні мінфіну.

Уряд вирішив провести докапіталізацію в два етапи. На першому випустять облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) на 22,5 мільярда гривень. "Монетизація цих облігацій не передбачена, а отже, додаткова капіталізація банку не вплине на валютний ринок та рівень інфляції", - пообіцяли в міністерстві.

Нагадаємо, за інформацією джерел в Міністерстві фінансів, головний розпорядник бюджетних грошей сумнівався в обґрунтованості озвучених наглядовою радою банку вимог і вважає, що держскарбниця вже і так достатньо витратилася на націоналізацію "Приватбанку", і нові вливання не потрібні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Петро Показати IP 24 Червня 2017 13:53
Докапіталізовувати має право тільки Нацбанк, в якого зараз немає голови чи виконуючого обов'язки, але ніяк НЕ вінницькій вундеркінд з 8-класною освітою. Це на фоні того що скоро Прихватбанк доведеться повертати взад, за рішенням Стокогльмського суду. Елементарний розпилу бабла в Панамські офшори.
Анатоль_ Показати IP 24 Червня 2017 15:18
Це дуже добре для нас, простих волинян! Пану Гройсману від людей красна подяка та низький доземний уклін!
Просто Показати IP 24 Червня 2017 18:27
Не забудьте податки збільшити, а то ж докапіталізація не повністю пройде успішно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus