USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

В Україні можуть ввести новий вид покарання для злочинців

25 Листопада 2020 07:40
Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що в Україні найближчим часом може з’явитися новий вид покарання для злочинців – пробаційний нагляд.

Про це повідомляє Новое время.

Відповідний законопроект вже підготувало Міністерство юстиції.

«Законопроєктом ми пропонуємо запровадити новий вид покарання – пробаційний нагляд. Передбачається, що пробація застосовуватиметься і як основне, і як додаткове покарання», – сказав він.

Малюська додав, що в першу чергу, пробація розрахована на ті випадки, де суд в якості покарання призначає обмеження волі або арешт.

За словами міністра, таку міру покарання будуть застосовувати до тих, хто скоїв нетяжкі злочини.

Голова відомства додав, що впровадження пробаціонного періоду знизить витрати на пенітенціарну систему.

За оцінками Мін’юсту, один ув’язнений в тюрмі «вартує» бюджету понад 10 тисяч гривень на місяць. Витрати на пробації близько 900 гривень, оскільки не потрібно витрачати гроші на його утримання, харчування і так далі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Дідо Показати IP 25 Листопада 2020 07:53
Злочинців на волю! Слава майдану!
Любі свині Показати IP 25 Листопада 2020 08:15
Да взагалі ліквідуйте поняття злочинець! Набудуйтее їм ( гвалтівникам, вбивцям ) - санаторії. Хай відпочивають і плетуть макраме.... Той молюська такі чудеса творить.... Пробація працює лише в Скандинавських країнах. В нас це призведе до чергового витка злочинів від безнаказаності....
Дідові Показати IP 25 Листопада 2020 09:22
Не майдану, а Зекоманді
Мародеренко Показати IP 25 Листопада 2020 09:37
А ви хоч знаєте, яка це мука без влади бути? Прошу останні півтора року зарахувати в тюремний стаж. По формулі Савченко!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus