USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Волиньфармпостачу» не погодили пільгову оренду

22 Червня 2017 11:49
Підприємству обласної комунальної власності просили надати пільгу з орендної плати, оскільки «Волиньфармпостач» здійснило ремонт приміщення, де буде розміщена амбулаторія сімейної медицини.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань комунального майна та приватизації 22 червня.

Депутати розглянули питання про зарахування вартості ремонтних робіт в рахунок орендної плати за нежитлове приміщення, що на вулиці Гордіюк, 39.

Як повідомила начальник відділу управління майном міської комунальної власності Алла Грабко, йдеться про добудоване приміщення площею у приблизно 300 метрів квадратних. Свого часу приміщення займала державна комунальна аптека №133, а після ліквідації аптеки – правонаступник, підприємство «Волиньфармпостач». Оскільки підприємству не було потрібним для роботи таке велике приміщення, договір оренди уклали на 72 метри квадратні.

Приміщення відремонтували, а управління охорони здоров’я міськради просило надати приміщення для амбулаторії сімейної медицини. «Волиньфармпостач» обладнав окремий вхід, замінив вікна на пластикові, обладнав окремий санвузол. Всі роботи здійснені за згодою з міськрадою. Роботи обійшлися в 190 тисяч гривень, тож, відповідно до Цивільного Кодексу та закону про оренду державного і комунального майна, добросовісний орендар, який здійснив ремонтні роботи, може просити зарахувати ці роботи в рахунок орендної плати.

Договір з підприємством укладений до 10 листопада 2019 року. Наразі за оренду приміщення сплатили загалом 80 тисяч гривень. Пропонують надати пільгу і встановити орендну плату на рівні 1 гривні на рік, враховуючи, що орендар здійснив ремонт приміщення.

Голова комісії Богдан Вавринюк зауважив, що орендар сплачує за оренду 72 метрів квадратних 2,5 тисячі на місяць, що є нижчим від ринкової вартості оренди. На його думку, орендар приміщення перебуває у привілейованих умовах.

Алла Грабко пояснила, що ринкова вартість визначається тими самими суб’єктами оціночної діяльності для комунальних і комерційних структур, але приватні структури не здають свої приміщення в оренду для громадських організацій чи для побутового обслуговування, а більш охоче здають приміщення в оренду банкам та офісам. Міськрада застосовує відсоткові ставки. Так, для громадських організацій ставка становить 3%, для аптек – 8% вартості приміщення.

Вказане приміщення оцінили у 354 тисячі гривень. Підприємство-орендар є об’єктом обласної комунальної власності та сплачує дивіденди до обласного бюджету, виконує низку соціальних програм для жителів міста та області. Оскільки під час сесій міськради порушували питання про те, що у мікрорайоні немає первинної медичної допомоги, узгодили питання про звільнення приміщення. Підприємство «Волиньфармпостач» вкладало свої кошти у капітальні поліпшення майна, яке не належить підприємству.

Попри наведені аргументи, проект рішення не отримав підтримки більшості членів комісії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
))) Показати IP 22 Червня 2017 12:26
непогодили пільгову плату...я розумію якщо пільгова плата це -50%-70%від вартості і то трішки забагато....а вони хотіли платити оренду 1грн на рік.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus