USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чи вийдуть луцькі школярі на навчання після канікул

30 Жовтня 2020 13:32
Оскільки обласний центр Волині не внесли до червоної карантинної зони, то з 2 листопада, після осінніх канікул, учні та вчителі луцьких шкіл приступлять до занять.

Про це стало відомо сьогодні, 30 жовтня.

Як повідомила начальниця управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко, рішення про форму навчання у карантинний період відповідно до закону «Про повну загальну середню освіту» приймає кожна школа, а «ми можемо тільки рекомендувати». Остаточне рішення – за педагогічною радою.

«Оскільки ми знаходимося в помаранчевій зоні, а також після моніторингу ситуації по школах, визначили, що масових випадків захворюваності дітей на COVID-19 нема. Тож навчальні заклади приступлять до роботи в очному режимі. Але, наголошую, ми можемо тільки давати рекомендації. Ми тільки написали листа, але у листі нагадали керівникам шкіл визначитися з формою навчання рішенням педагогічної ради. У відповідності до постанови Кабінету міністрів № 641 зі змінами від 13 жовтня, а також постановою Головного санітарного лікаря № 50, якими ми керуємося, очне навчання учнів початкових класів може бути й за умов червоної карантинної зони», – зазначила головна освітянка Луцька.

Своєю чергою, директорка Луцького НВК «Гімназія № 14» Марія Кардаш розповіла, що згідно із рішенням педагогічної ради з понеділка, 2 листопада, учні школи на дистанційне навчання не переходитимуть.

«Ми використовуємо кожну можливість для повноцінного навчання учнів. Хоча у нас дуже жорстко стоїть питання профілактичних заходів під час освітнього процесу. Ми будемо вирішувати, чи наші учні навчатимуться очно, за змішаною формою чи дистанційно, за необхідністю, тобто, враховуючи рівень захворюваності серед дітей», – каже очільниця школи.

З її слів, для дотримання епідеміологічної безпеки учні навчального закладу приходять на уроки у різний час та через троє різних дверей.

«Ці зміни діють у нас з 1 вересня 2020 року. Усього у нашій школі навчається 1 157 учнів. Ми перевели 15 класів у другу зміну. Так, одні діти приходять на 8:10 та 8:20 (учні початкової школи), інші – на 12:00, 13:45 тощо. Крім того, ми відділили блок початкових класів, зокрема, у них є окремий гардероб. Це дуже зручно, бо маленькі діти не перетинаються із старшими. Середні і старші класи заходять у приміщення теж різними входами. Ми регулярно провітрюємо школу, протираємо поверхні дезинфікувальними засобами. Наші вчителі працюють виключно у захисних щитках. Але й до дистанційного навчання ми також готуємось, тож врахували, де і в яких кабінетах потрібно додатково встановити веб-камери. Карантин більше не застане нас раптово. Якщо раніше ми практикували класову форму навчання, тобто діти переходили із класу в клас, до прикладу, з кабінету хімії у кабінет фізики, то тепер такого нема. Навчання відбувається в одному класі, а учні не ходять із класної кімнати до класної кімнати», – пояснила Марія Миколаївна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
ggg Показати IP 30 Жовтня 2020 14:12
Нічого життя не вчить! Сьогодні ж казали, що лишилось ліжок на 2 дні! А їм навчання в школах подавай!
Анонім Показати IP 30 Жовтня 2020 15:09
Через два дні переграють.
лучанка до Анонім Показати IP 30 Жовтня 2020 16:51
цікаво коли і хто моніторив ситуацію по школах, коли канікули. Чи закінчили роботу в школах виборчі дільниці? Скоро знову вибори і перед ними буде працювати виборча дільниця. Якщо готова держава до дистанційного то треба думати. Переживаю тільки за 11 клас,бо ЗНО, треба подбати за факультативи і дадаткові уроки,Репетитоири бояться і багато не працюють.
Лучанин до лучанка Показати IP 30 Жовтня 2020 17:13
Дивно, ви переживаєте за 11 класи, які фактично вже пройшли шкільну програму, але не переживаєта за інших. З таким підходом до освіти вже через років 5 - 10 отримаємо реально ненавчених учнів, які перетворяться в недовчених студентів, які, в свою чергу, мають стати фахівцями. В нас і без карантину, навчання не на кращому рівні.
Лучанка Показати IP 30 Жовтня 2020 17:24
Весною було п’ять хворих - карантин, дистанційне навчання. А зараз ліжок немає, до лікарів не додзвонитись- ідіть діти до школи, хворійте. ВУЗИ закриті, а дітвора нехай ходить!!! Де логіка?
Адвокат до Лучанка Показати IP 30 Жовтня 2020 18:08
Цікаво, ВОЗ рекомендує навчання дітей, у дітей до 14 років взагалі повний імунітет до ковід, а наші доморощенні знатоки все хочуть закрити, чи одні лікарі коменти пишуть....
Старший адвокат до Адвокат Показати IP 30 Жовтня 2020 18:54
Діти принесуть заразу в свої сім'ї!!! Про це хтось подумав? Чи головне зняти із себе відповідальність за наслідки? Типу ми в стороні, а ви на місцях довбіться. Хитро...
Катя до Адвокат Показати IP 31 Жовтня 2020 08:17
І цікаво де той повний імунітет взявся? Знаю людей, в яких дитина принесла ковід зі школи( було багато в класі відсутніх). Дорослі вдома перехворіли ( підтверджено. короновірус),дитина через два дні пішла до школи. А тепер порахуйте скільки хворих стало більше?
Знаток до Адвокат Показати IP 31 Жовтня 2020 08:19
Імунітет є в тих, хто а перехворів . І то на пару місяців. Діти легше переносять. І то не завжди. Зараз багато дітей з супутніми хворобами. І не все закрити, а лише школи. Бо діти розносять цю заразу і тоді вже швидше закриють все
Бунт до Лучанка Показати IP 31 Жовтня 2020 15:38
Повністю погоджуюсь.
Педагог Показати IP 31 Жовтня 2020 10:51
Брехуни. Педіатри,якщо в обох батьків ковід,діти легко переносять,ім відмовляють в аналізах,а дітей відправляють всадочки,школи,гуртки.І навіть до відповідальності таких батьків не притягнеш,офіційно дитина здорова.Не має зараз ніякої самоізоляції,ковідні з легкими формами самі ходять в аптеки,магазини.
Бунт Показати IP 31 Жовтня 2020 15:36
Відправте на дистанційне навчання скрізь, де цього хочуть!!! Будь ласка!!! Змилуйтесь над нами! Принаймні, чому б не влаштувати опитування в самих учнів середньої та старшої школи про дистанційне? Школа сама по собі не виховує спеціаліста, то чому діти повинні туди ходити зайвий раз на час пандемії, а як ВНЗ до 15 листопада вдома - то будь ласка? Як усім, то всім. Робіть опитування через директорів, хай класоводам влаштовують у бесідах і дізнаються думку учнів - за й проти дистанційного. Чому насильно змушують ходити? Яка може бути реалізація права на освіту в небезпечних умовах, коли перебуваєш у страхові за життя? П'ятий раз з вересня хворію. До школи не ходжу, і на дистанційне перевестись не можу, бо "лише учням із серцево-судинної та дихальною системами" (примітка - проблемами, хворобами). "Я хочу тут жити, а не вмирати", - співав Кузьма

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus