USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Діти переселенців їздитимуть у луцьких тролейбусах безкоштовно

17 Серпня 2017 15:45
Управління освіти міської ради запропонувало закупити проїзні квитки дітям громадян, які перемістились з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції до Луцька.

Це питання розглянули під час засідання виконавчого комітету 17-го серпня.

Один із члені виконкому Ігор Муковоз заперечив на це, мовляв, таке рішення несправедливе по відношенню до інших школярів. «Я не розумію чому таким дітям давати пільги, вони ж такі, як і інші. Це не справедливо», - наголосив Муковоз.

На це начальник управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко зауважила, що переселенці - це здебільшого уразливі верстви населення.

«До таких дітей немає особливих підходів, але ми всі люди й повинні проявити увагу. Найчастіше ці батьки не мають власного житла, знімають квартири, тому прошу підтримати таке рішення. Окрім них, у нас безплатно довозяться діти сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з особливими потребами», - пояснила посадовець.

Зі слів головної освітянки Луцька, в школи та ДНЗ обласного центру мають прийти цього року близько 80 дітей переселенців.

Підтримати рішенні про пільги для дітей закликав і секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови, член виконкому Григорій Пустовіт.

«Ми не виокремлюємо жодних дітей, лише проявляємо увагу та турботу. Вони й так пережили стрес війни, переселення, зміну оточення. А ця дрібничка - це лише прояв нашої небайдужості. Не дай Бог, щоб ця біда виникла і у інших регіонах. Більше того, усі діти їздять по пільгових цінах у тролейбусах, тому це будуть не великі гроші», - наголосив Григорій Пустовіт.

Більшість членів виконавчого комітету підтримала ініціативу управління освіти.

Відтак, згідно з документами, безплатний проїзд для дітей переселенців міська рада буде забезпечувати з 1 вересня по 31 грудня 2017 року у тролейбусах. Купувати проїзні квитки будуть щомісяця на підставі списків, які подаватимуть загальноосвітні навчальні заклади, та на підставі поданих заяв батьків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучпнин Показати IP 17 Серпня 2017 21:20
А наші діти чим гірші?що за дискримінація?
Анонім Показати IP 17 Серпня 2017 23:25
Підстави? Самі плодимо пільговиків забираючи ці пільги в пенсіонерів? За чий рахунок бенкет нової статті списання коштів на "пільгове перевезення"?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus