USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Бібліотека Шацька, яка функціонує 73 роки, отримали нову оргтехніку

6 Жовтня 2018 18:50
У Шацьку ДНЗ, який відвідують 186 вихованців, та бібліотека, якауже 73 роки поспіль слугує головним осередком літературного життя краю, тепер має нову оргтехніку.

Днями депутат Волинської обласної ради від УКРОПу Михайло Імберовський та голова Шацької районної ради Сергій Карпук відвідали дошкільний навчальний заклад №1 та бібліотеку селища, інформує прес-служба волинського УКРОПу.



Перша зупинка – Шацький дошкільний навчальний заклад №1. Мета зустрічі більш ніж приємна – привітати освітян із професійним святом та вручити подарунки від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Для вихованців садка, а їх тут 186, у закладі створили усі необхідні умови. Тут і спортивний зал, і музична кімната, і великий спортивний комплекс. Дошкільняткам, тішаться батьки, тут завжди є чим зайнятися. Нарікали лише, що музичне обладнання недовговічне, тож із подарунком тож із подарунком визначилися швидко. В дарунок діти отримали акустичну систему.

«Переконаний, що саме у дошкільних навчальних закладах дітки засвоюють ті поняття, якими керуватимуться упродовж усього життя. Саме тут вони пізнають різницю між прекрасним та потворним, добром та злом, а тому дуже хочеться, щоб цього прекрасного та світлого у їхньому житті було якомога більше. Команда укропівців області та Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» сповідують істину про те, що для дітей навіть у найскрутніші часи потрібно створити найкращі умови. Тож єднаймося у спільній справи заради майбутнього», – зазначив Сергій Карпук.

Того ж дня Михайло Імберовський та Сергій Карпук відвідали Шацьку центральну районну бібліотеку, яка уже 73 роки поспіль слугує головним осередком літературного життя краю. Працівники розповіли, що попри усі скептичні прогнози читачів у бібліотеці не меншає. Крім цього, у приміщенні книгозбірні проходять тематичні вечори та діє клуб за інтересами «З любов’ю до рідної мови». Найбільшою проблемою, як зізнаються працівники бібліотеки, залишається застаріла матеріально-технічна база закладу.



Врахувавши потреби бібліотекарів Михайло Імберовський, за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», подарував книгозбірні новий принтер, а ще поповнив бібліотечні фонди новими книгами.

«Я абсолютно переконаний, що попри будь-які досягнення прогресу, розвиток новітніх технологій книга завжди буде основним джерелом знань, вона ж найефективніший спосіб відпочинку. Зростаючи у сім’ї освітян, мене з дитинства вчили шанувати книгу, черпати у ній відповіді навіть на найскладніші запитання. У книзі знаходжу розраду і нині. Сподіваюся, що книги, які ми вам подарували знайдуть своїх поціновувачів, а ваша книгозбірня ще багато років служитиме головним осередком культурного життя району», – зазначив Михайло Імберовський.



Крім цього, Сергій Карпук нагородив грамотою Шацької районної ради за сумлінну і добросовісну працю та вагомий внесок у пропаганду української книги бібліотекаря бібліотеки-філії села Грабове Оксану Соколову.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus