USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Гіркополонківська школа поповнилась мультимедійною технікою

25 Березня 2017 12:56
Громада села Гірка Полонка Луцького району завдяки співпраці з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» суттєво поповнила мультимедійною технікою місцеву загальноосвітню школу.

Вчителі відтепер мають можливість проводити уроки, використовуючи проектор, екран та ноутбук. В актовому залі з’явилася сучасна звукопідсилювальна та акустична техніка. А юні кореспонденти шкільної газети «Сорока» нарешті друкують періодичне видання на новому кольоровому принтері, інформують у прес-службі Фонду.

«Хочу зазначити, що в Гіркій Полонці дуже активна й ініціативна громада. Проект, який вони подали для участі в конкурсі, називався «Розвиваємо творчу особистість», – розповідає керівник представництва Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у Луцькому районі Наталія Рубльова. – У місцевій школі навчаються дуже талановиті діти з різнобічними нахилами. Педагоги намагаються розвивати творчі здібності дітей».

Зазначимо, що у школі діють зразковий ансамбль народного танцю «Вертуни», квартет «Li Caps», вокальні та хорові колективи. Педагоги приділяють велику увагу інтелектуальному, художньо-естетичному та спортивному розвитку обдарованих дітей. На базі школи часто відбуваються районні фестивалі, змагання та конкурси. А музичне оснащення, яке прослужило понад 25 років, вийшло з ладу. На умовах співфінансування із Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» школа придбала нові колонки, пульт, мікрофони, підсилювач, ноутбук.



Місцеву ЗОШ відвідують 429 дітей із Гіркої Полонки, Оздова та Полонки. Учні й батьки відзначають: навчально-виховний процес у школі цікавий та насичений. Але з новим мультимедійним обладнанням педагоги частіше стали проводити слайдові презентації, використовувати відеоматеріали, мультимедійні додатки до шкільних підручників, відеосюжети з коментарями. Це знач­но покращує якість навчально-виховного процесу.

«Відколи у школі з’явилося мультимедійне обладнання, діти стали активніше цікавитися інформатикою. Навчальні матеріа­ли тепер можу показати на великій дошці, висвітити алгоритм. Коли не було проектора, доводилося вивчати нові теми за книжкою. Після того учні сідали за комп’ютери, я підходила й показувала кожному особисто. Це забирало багато часу», – каже Лариса Усік, вчитель інформатики Гіркополонківської ЗОШ I-III ступенів.

«Ми намагаємося робити шкільне життя цікавим. Щоб учні не тільки опановували науки, а й розвивалися як особистості. На базі школи розвинуто позакласну гурткову роботу, працює туристично-краєзнавчий гурток – переможець обласних змагань із туризму. Близько сотні учнів танцюють в ансамблі народного танцю «Вертуни». Шкільний спортзал після уроків переповнений – діти тренуються до 22-ї години навіть у вихідні. Діють секції самбо, карате. Одне слово, школярі не проводять вільний час перед моніторами комп’ютерів. За допомогою Фонду ми придбали в школу найнеобхідніше обладнання. Дякую спонсорам і батькам, які долучилися коштами, адже оновлення матеріальної бази за рахунок бюджету відбувається повільно», – каже директор ЗОШ I-III ступенів села Гірка Полонка Василь Мацялко.

Гіркополонківська школа має й візитівку – шкільну газету «Сорока», яка виходить з лютого 2013 року. Друковане видання здобуло перемогу в конкурсі шкільних газет Луцького району. Верстає і готує матеріали до друку вчителька математики Вікторія Можар.

«Мені це цікаво. Стараюся бути у вирі подій, не могла стояти осторонь, коли задумували газету. До складу редколегії входять учні 6-11 класів. Діти злагодженою командою збираються після уроків, радяться, яку інформацію подати в номер. Зараз друкуємо 50 примірників по 8-10 сторінок. Раніше обходилися домашніми принтерами. Однак для якісного випуску газети потрібен сучасний кольоровий принтер. До того ж, ми хочемо збільшити тираж, для цього потрібно здешевити продукт за рахунок друку. Дякуємо Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» за сучасний кольоровий принтер», – каже Вік­торія Можар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus