USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ірина Констанкевич очолила підкомітет з питань освіти

5 Жовтня 2017 13:33
Народний депутат з УКРОПу Ірина Констанкевич обрана головою підкомітету з питань позашкільної, професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти комітету Верховної Ради з питань освіти і науки. Відповідне рішення було ухвалене під час засідання комітету, інформують у прес-службі партії.

«На черзі важливі закони, тому, безперечно, збиратимемо громадських активістів, працюватимемо в експертному середовищі і готуватимемо відповідні ініціативи», – підкреслила вона.

За її словами, створення такого комітету зараз на часі, адже в Україні досі немає законодавства, яке б регулювало професійно-технічну діяльність.

Констанкевич зазначила, що депутати з УКРОПу вже підготували два законопроекти, які мають врегулювати фінансування професійної та професійно-технічної діяльності, а також підготовки фахівців за державним замовленням.

Документи були напрацьовані разом з громадськістю та експертами і вже пройшли попереднє обговорення на профільному комітеті. Також Ірина Констанкевич підкреслила, що подальші законодавчі ініціативи мають готуватися з урахуванням думки роботодавців.

Загалом на базі комітету було створено п'ять підкомітетів, кожен з яких відповідає одному з головних напрямів освітньої галузі і корелюється з законом «Про освіту». За словами представниці УКРОПу, така структура органічно відповідає закону і суспільним запитам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Студент Показати IP 5 Жовтня 2017 17:53
Вона ж проректором СНУ працювала, чому її в підпомітет по ПТУ включили? Чому не в підкомітет по вищій освіті, де вона дійсно фахівець?
Олег Зубчик Показати IP 8 Жовтня 2017 13:20
Народний депутат Ірина Констанкевич входить також до складу підкомітету з питань вищої освіти, який очолив Олександр Співаковський. Цей формат передбачено ст. 37 ЗУ Про комітети Верховної Ради України. Підкомітети - це одна з форм роботи парламенту. Обрання керівником підкомітету з питань професійної (професійно-технічної), фахової передвищої освіти - не тільки експертна робота, як фахівця, у першу чергу - це дає можливості застосувати свій досвід менеджера та знання системи освіти загалом. Керівник підкомітету організовує роботу членів підкомітету, помічників-консультантів, експертів, представників громадськості, які запрошуються до робочих груп. На організованої роботи та отриманого результату - приймає рішення. Ці рішення готуються та виробляються командою, з залученням експертів зі знаннями проблем та способів їх вирішення. Власне так, як і Комітет з питань науки і освіти загалом, залучає консультантів, публічно обговорює рішення та обирає варіант голосуванням. Професійна освіта потребує зараз уваги, як ніколи раніше. І це не тільки потреба в законодавчому забезпеченні, що, до речі, народний депутат зі своїми колегами вже роблять - зареєстровано вказані вище першочергові законопроекти, але це й фінансування професійної освіти, співпраця органів місцевої влади та роботодавців з закладами освіти, зміст освіти і державне замовлення на підготовку фахівців, кваліфікації та спеціальності, які потрібні на ринку праці, "взаємини" з вищою освітою... матеріально-технічна база для здобуття дійсно потрібних навичок... Але, головне, це відновити довіру до професійної освіти з боку суспільства, роботодавців і гарантії, що професія дасть молодій людині у сучасних умовах шанс на гідне життя - цікаву роботу, належне матеріальне забезпечення сім'ї, відпочинок, можливість планувати життя та розвиватися. Майданчик підкомітету - це якраз і є додаткові можливості спільно виробляти відкриту освітню політику. Запрошуємо до співпраці. З найкращими побажаннями!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus