USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ірина Констанкевич: профтехосвіта має фінансуватись із держбюджету

14 Жовтня 2017 14:27
У 2018 році на обласний бюджет Волині держава планує «перекинути» ще 10 профтехучилищ. Про це під час прямого ефіру на телеканалі «Аверс» розповіла народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич.

Ірина Мирославівна зауважила, що починаючи з 2016 року професійно-технічна освіта поступово переходить на фінансування місцевих бюджетів, що призводить до закриття деяких з них, повідомили у прес-службі Волинського УКРОПу.

«Далеко не всі місцеві бюджети можуть утримувати профтехосвітні заклади, адже це чималі витрати. Сьогодні за рахунок Волинського обласного бюджету фінансуються 6 таких закладів, з 2018 року уряд хоче «перекласти» ще 10. Це обтяжить додатково обласний бюджет на 100 мільйонів гривень, адже потрібно сплачувати зарплати, стипендії, енергоносії. Але в Києві не думають, що це непосильна ноша», – наголосила нардеп.

Ірина Констанкевич зазначила, що у серпні зверталась щодо цього питання в Міністерство фінансів.

«У нашій країні, на жаль, Мінфін диктує, скільки має бути шкіл, училищ, університетів. Мені прийшла відповідь за підписом заступника Міністра фінансів, що місцеві бюджети нібито мають чималі суми не перерозподілених коштів і тому вони можуть утримувати профтехосвіту. Я та мої колеги із УКРОПУ переконані, що професійно-технічні заклади повинні фінансуватись із державного бюджету. На всі заклади професійної освіти потрібно 6,3 мільярда гривень. Мінфін каже, що цих коштів немає, проте ми бачимо, що мільярди йдуть на силові структури. На жаль, цей дисбаланс вже стає нормою, а не винятком», – констатує Ірина Мирославівна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
? Показати IP 14 Жовтня 2017 22:20
Має, має, має... Треба, треба, треба...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus