USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Ірина Констанкевич виступила з лекціями у німецькому університеті

20 Червня 2017 21:01
Народний депутат України від партії «УКРОП», професор Ірина Констанкевич виступила з лекціями в німецькому університеті Фехта.

Ірина Мирославівна прочитала лекції на теми «Соціальна політика в Україні» та «Функція політичної культури в Україні» у рамках Міжнародного тижня 2017 у Фехті, повідомила прес-служба волинського УКРОПу.

Ірина Констанкевич зауважила, що організатори прагнули, аби про українські політичні процеси розповідала людина, яка знає їх із середини.

«Аудиторія слухачів складалась переважно із людей, які дуже мало знають про Україну. Це були студенти спеціальностей «політологія», «соціологія», «культурологія» та «історія». Моїм завданням було донести через практичну складову суть української політики. Куратор тематики «Політика» професор Пітер Нічке перед моєю лекцією представив нашу державу, як країну Центральної Європи. Це надзвичайно важливо, що там нас сприймають не як державу десь на периферії, а як важливий субєкт європейської співдружності», – розповідає Ірина Мирославівна.

Народний депутат разом зі студентами обговорили теми безвізу, приналежність України до європейської історії та чому нашій країні важливо бути у Європейському союзі.
Під час лекції «Соціальна політика в Україні» Ірина Мирославівна зупинилась на аналізі складних процесів, які відбуваються у нашій державі. Акцентувала увагу на 10 найголовніших факторах, які впливають на соціальну політику України, зокрема, серед них – кількість населення, війна на Сході, кількість переміщених осіб, регіональну специфіку, особливості економіки тощо. За словами Ірини Констанкевич, найбільше обговорення під час цієї лекції у студентів та викладачів викликала наведена статистика.
«На слайдах про соціальні стандарти та гарантії продемонстровано розміри пенсій у євро, мінімальні виплати на дітей, на людей з особливими потребами. Загалом зріз соціальної політики в цифрах, конвертованих у євро. Здивуванню не було меж. Поставало питання: як можна вижити за такі гроші?», – каже Ірина Мирославівна.

За словами народного депутата, лекція «Функція політичної культури в Україні» була не лише інформативною, але й містила порівняльний аналіз, адже попередньо студенти прослухали лекції про політичні практики інших країн.

«За допомогою інфографіки ми продемонстрували низький рівень довіри українців до уряду, парламенту та політичних партій. З кожним роком він лише падає. Також обговорили велику кількість партій у нашій державі. У Німеччині їх стільки немає. Коротко зробили огляд історії незалежної України крізь призму революцій. У підсумку студенти зробили свій висновок, що наша держава за 25 років пройшла більше, аніж деякі країни за століття. Вони бачать українців як націю Гідності і вірять, що у нашої держави є хороший потенціал. Утвердження України в Європі повинне проходити органічно, м’якими, а не агресивними методами. Тобто завдяки культурі, освіті та науці», – підсумувала представниця УКРОПу Ірина Констанкевич.
На Міжнародний тиждень були запрошені 38 науковців з усього світу, які в університеті Фехта ознайомили гостей з власними науковими здобутками. Цього року викладачі з 11 спеціальностей університету Фехта приймали гостей-колег з Великобританії, Ірландії, Швеції, Фінляндії, Австрії, Чехії, Словенії, Греції, Албанії, Косово, Росії, України, Ізраїлю, Тунісу, Марокко, Китаю, Південної Кореї, Бразилії та США. Програма охопила близько 50 доповідей, які читали німецькою та англійською мовами. Варто зауважити, що фінансування здійснювалось за рахунок університету Фехта.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus