USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Хочу знайти роботу», – лучанин з синдромом Дауна, який отримав диплом бакалавра, розповів про свої плани

13 Липня 2019 10:56
Лучанин Богдан Кравчук отримав диплом бакалавра історії. Він став першим в Україні, хто здобув вищу освіту із синдромом Дауна. Тепер хлопець планує влаштуватись на роботу.

Богдан закінчив навчання у Східноєвропейському університеті імені Лесі Українки та отримав ступінь бакалавра. Хлопець, зробив майже неможливе – зламав систему, відкривши шлях до навчання та повноцінного життя іншим дітям із ментальними порушеннями, – йдеться у сюжеті ТСН.

Викладачі запевняють, що Богдан – справжня ходяча історична енциклопедія: обожнює Київську Русь, Річ Посполиту та середні віки. Він закінчив виш, а тепер думає знайти роботу.

«Були такі випадки, шо навіть викладач зупиняє Богдана, бо зрозуміло, що він знає. Богдан навпаки каже, мовляв, я ще це знаю, я ще в цьому обізнаний», – каже викладачка.

Про вручення диплому про вищу освіту кілька років тому Богдан і його мама лишень мріяли.

Мама розповідає, що найважче синові давалися предмети, для розуміння яких треба підключати абстрактне мислення. Філософію та логіку, наприклад, він просто терпіти не міг і здав на трійки. Ще однією проблемою під час навчання став студентський побут, навіть знайти потрібну аудиторію було непросто. Рятували одногрупники.

«Перед кожною сесією я переживала, перед заліком я переживала, курсову здає – я ніч не сплю», – пригадує мама хлопця.

Жінка каже, що після отримання диплому за сина радіє, але особливої гордості – не відчуває. Тепер, зізнається, і переживань побільшало.

Богдан каже, що найближчим часом планує працевлаштуватися: «Я хочу знайти роботу».

«Поки що не знаємо, де ми будемо працювати. Прохання до місцевих органів влади, щоб допомогли нам з працевлаштуванням. Я об’єктивно дивлюся на свою дитину. Я знаю, що він не зможе працювати вчителем. Але він зміг би проводити презентації, віртуальні екскурсії Луцьком. Ми будемо пробувати і шукати своє місце. Сподіваюся, що Богдан знайде застосування своїм знанням з історії у роботі», – каже мама Богдана.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ввв Показати IP 13 Липня 2019 11:58
Молодець...успіхів...
Столяр Показати IP 13 Липня 2019 12:06
Молодець
Кіт Показати IP 13 Липня 2019 12:52
Мамі велика пошана, вона зробила неможлиае, дай, Боже, щоб хлопчик гарну роботу отримав і всім здоров'я!
Ось Показати IP 13 Липня 2019 14:04
Хай щастить
Просто Показати IP 15 Липня 2019 14:27
Хоч би факультет написали, який закінчив...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus