USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Коцан «знайшов крайніх» у скандалі з «декомунізаційним» законом

23 Листопада 2017 15:15
Викладачі кафедри теорії та історії держави і права юридичного факультету СНУ імені Лесі Українки Володимир Кравчук та Ольга Юхимюк підготували науково-експертну позицію, яка не відповідає позиції університету та ректора.

Про це йдеться у заяві на сайті ВНЗ, у якій ректор Ігор Коцан фактично "відхрестився" від викладачів.

На адресу університету надійшов лист від судді-доповідача Віктора Колісника з проханням повідомити позицію фахівців щодо "декомунізаційного" закону. Вивчити це питання та підготувати відповідь доручили декану юридичного факультету Оксані Лабі.

"Керівництвом університету не було приділено належної уваги цьому питанню, оскільки воно було на контролі декана юридичного факультету. Відтак науково-експертна позиція окремих викладачів кафедри теорії та історії держави і права юридичного факультету – лише їх власна. Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки та ректор повністю підтримують Закон України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", – йдеться у повідомленні.

У СНУ створили комісію з фахівців конституційного права та здійснюють службову перевірка щодо науково-експертної позиції викладачів кафедри теорії та історії держави і права юридичного факультету, результати якої будуть розглянуті на засіданні вченої ради університету.

Нагадаємо, СНУ та Донецький національний університет спільно з Опозиційним блоком стверджували, що закон про декомунізацію неконституційний. У зв'язку з цим, у ситуації закликають розібратися керівництво СБУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
777 Показати IP 23 Листопада 2017 15:20
Коцан-иуда.
Таки Да до 777 Показати IP 23 Листопада 2017 16:35
Не більше ніж ти троляка
тиць-здиць Показати IP 23 Листопада 2017 15:27
ну от і спалилося комуняцьке підпілля
з старого ринку Показати IP 23 Листопада 2017 15:43
Коцан просто бізнесмен від освіти і штампувальник дипломів. Ці дипломи нікому не потрібні. Така "освіта" створює не добро, а соціальну напругу. Треба підходити з тієї точки зору, чи потрібні на 90% сировинній державі добре освічені люди (щоправда, таких цей вуз не готує)? Сировинна економіка. Навіщо країні з продавцями, охоронниками і шоферами дипломовані громадяни?
Степан(Крымчанин) Показати IP 23 Листопада 2017 15:50
У Коцана студенське "паганяло"-"Джек". Про Игоря на курсі казали-"Після Джека по інтеллекту тільки табуретка".
Так Показати IP 23 Листопада 2017 15:58
Отже у всьому винуваті декан і два викладача. Але ректор дає явно неправдиві свідчення. Спочатку нехай пояснить, яким чином запит з КСУ опинився на юридичному факультеті. Без ректорської або проректорської волі він не міг туди потрапити. Чому ректорат не проконтролював виконання такого важливого замовлення, тобто не добився схвалення «праці експертів» вченою радою юридичного факультету, адже воно ішло від імені СНУ. Як можна авторитет цілого університету ставити в залежність від думки двох окремих викладачів-юристів. Чому до висновку не було допущено політологів, фахівців з питань інформаційних технологій.??? Коцан вирішив прикрити свою недолугість помилкою чи непрофесійністю окремих викладачів. Не поважаю Пирожика, але погоджуюсь з ним – Коцана гнати з університету, разом з його проректорами та іншими посіпаками.
111 Показати IP 23 Листопада 2017 15:58
Просто коцан зап***яв
Богдан Сташинський Показати IP 23 Листопада 2017 16:01
Я знаю де він буде найближчим часом...
778 Показати IP 23 Листопада 2017 16:22
Відколи це на юридичному СНУ з’явились фахівці з конституційного права?
Андрій Показати IP 23 Листопада 2017 16:30
Це не Коцан Іуда,це викладачі,яким він довіряв, виявилися Іудами !!!Звичайно,коли з такої інстанції надійшло клопотання,щоб універ виступив в ролі експерта,то пан Коцан повинен був проконтролювати цей експертний висновок...
Микола до Андрій Показати IP 23 Листопада 2017 17:26
Пане Бояр, не пишіть казок, добре Коцан знав, що він підписує, не підпис декана стоїть на листі!!!! Взагалі як може бути Ректором людина, яка продає своїх студентів на с/г роботи в Німеччину. Оголошення про полуниці вісить на офіційному сайті університету!!!!
Микола Показати IP 23 Листопада 2017 17:41
Хтось вірить в те що Коцан не бачив, що підписує?!!!! Чи може на тому листі підпис декана, або викладачів стоїть?!!! Що можна хотіти від ректора, який вже дійшов до того, що продає своїх студентів на с/г роботи в Німеччину, оголошення про полуниці вісить на офіційному сайті університету!!!!
Сюз Показати IP 27 Листопада 2017 20:29
Викладачі на чолі з деканом юридичного факультету чітко виконали свою роботу щодо експертної оцінки закону ,відповідно до того,як було поставлено питання(чи є конституційними положення закону,а не чи вони його підтримують )Журналісти,які навіть не читали того закону і в очі не бачили експертної оцінки,в прямому сенсі "перекрутили" суть справ,аби отримати резонансну новину.А дії ректора в даному випадку,є як мінімум непрофесійними(порушує прямий обов*язок координування робити університету та його працівників) та аморальним,адже після перших же нападків некомпетентних у праві журналістів,готовий "вмити руки" і "спустити собак" на своїх підлеглих.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus