USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучани дискутували про свободу слова і ненависть

21 Травня 2017 23:15
Травень рясно всіяний новими для волинян європейськими святами. Основи європейських цінностей спробувала зрозуміти луцька молодь, взявши участь у дебатах на тему «Свобода слова – це свобода ненависті».

Основам дебатів учасників навчали досвідчені дебатери ГО «Брейншторм».

Учасники розглядали суперечливі питання прав людини. Торкнулись болючих моментів невід’ємного права отримання базової освіти, прав жінки у сучасному багатополярному світі та прав вимушених переселенців. На дискусії були представники різних поколінь, тож і точки зору різнилися. Особливо активною була дискусія щодо якості освіти в Україні. Допоміг у полілозі перегляд документальної стрічки німецького режисера Мадлі Ляене «Абетка».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДЕНЬ ЄВРОПИ У ЛУЦЬКУ. ФОТО

«Стрічка розповіла історію африканської дівчини Веле, якій 17 років. Усе, чого вона прагне – це навчитися читати й писати, щоб не відставати від своєї семирічної доньки. Навітьте, що вона може самостійно написати власне ім’я, для неї є великим досягненням. Після довгих років громадянської війни в її рідній Ліберії кожна така маленька перемога – крок до незалежності: подалі від болісного минулого до кращого майбутнього», - поділилась враженнями від перегляду луцька пластунка Вікторія Місан.

Фахову оцінку стрічці теж надали запрошенні експерти: регіональний координатор Уповноваженого ВРУ з прав людини Віталій Єлов, начальник відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Волинській області Микола Герасимик та керівник Керівник євроклубу «Єврозоря» Луцької ЗОШ № 25 Ольга Струбицька.

Наприкінці представник Німецької служби академічних обмінів (DAAD) Андре Бьом презентував освітні можливості та стипендіальні програми для молодих людей у Німеччині та розповів про можливості вивченні мови та культури Німеччини у Центрі німецької мови в Луцьку – Goethe-Institut.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ЕЕ Показати IP 22 Травня 2017 00:36
Принуждаловка и скукотище.
Йой Показати IP 22 Травня 2017 03:03
Колобки та лисички взяли участь в дебатах "Якість хутра і почуття до нього". Але мабуть трішки таки мздра не та виявилася, бо колобки ледь не поснули. Майже з народних казок.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus