USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.97

Луцьк у «жовтій» зоні: як від завтра працюватимуть школи, садочки і позашкілля

22 Вересня 2021 15:41
Україна з 23 вересня переходить у «жовту» зону епіднебезпеки і частину сфер чекають обмеження. Зокрема, йдеться про сферу освіти, де заклади можуть перейти на дистанційне навчання, якщо менше 80% працівників отримають щеплення від COVID-19.

Як повідомив у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини очільник департаменту освіти Луцької міської територіальної громади Віталій Бондар, питання введення дистанційного навчання стосується середньої та старшої ланки школи, оскільки днями уряд вніс корективи у відповідні документи. Тож у жовтій зоні початкова ланка і заклади дошкільної освіти працюватимуть у штатному режимі.

«Відбулася корекція. Відповідно до рішення уряду та внесених змін, заклади дошкільної освіти та початкова ланка працюватимуть у штатному режимі. Проте це не дозволяє працівникам освіти не проходити вакцинацію, адже є Закон України Про захист населення від інфекційних захворювань і стаття 12 чітко вказує, що певна категорія осіб повинна обов’язково вакцинуватися. В перелік таких осіб будуть віднесені й освітяни», – зазначає він.

Що ж до середньої та старшої ланки 5-9 та 10-11 класи, то якщо в школі менше 80% працівників будуть вакциновані – заклади перейдуть на дистанційне навчання. А ось сфера позашкіллля – на дистанційному навчанні.

«Станом на 14.00 22 вересня, у Луцьку уже є 12 шкіл, які подолали цей бар’єр. Це 1, 2, 14, 17 школи та інші. Решта закладів до цього бар’єру теж майже дійшли. Всім батькам дирекція школи повідомить у будь-якому випадку. Позашкільні заклади на сьогоднішній день працюють у дистанційному режимі, вони не дотягують до 80%, там вакциновано приблизно 50-70% працівників. Проте це невеликі колективи і ситуація може різко змінитися. Зараз активно працюють мобільні бригади, які виїжджають в колективи і вакцинують усіх, хто виявляє таке бажання», – повідомив він.

Як повідомив на своїй фейсбук-сторінці міський голова Ігор Поліщук, відповідно до попередньої редакції постанови уряду навчальні заклади, де не було вакциновано 80% працівників мали не працювати взагалі, у них не можна було навіть запроваджувати дистанційне навчання. Це, своєю чергою, принесло б величезні незручності десяткам тисяч лучан. Однак сьогодні члени уряду внесли корективи і ухвалили рішення, що садочки і первинна ланка шкіл працюють в штатному режимі. Натомість учні 5-11 класів можуть перейти на дистанційне навчання, якщо в школах немає 80% вакцинованих працівників. Також він навів нові дані щодо вакцинації освітян та працівників навчальних закладів у громаді, станом на 16 годину 22 вересня.

«Станом на сьогодні рубіж у 80% або майже 80% подолали 17 шкіл: 16 у Луцьку і жидичинський ліцей, а також НРЦ. В загальному середній рівень вакцинації працівників освітніх закладів у громаді складає 75%. Щодо садочків у нас ситуація наступна: з 51 садочка 23 подолали рубіж у 80% або наблизились до нього», – повідомив він.
З його слів, адміністрація усіх навчальних закладів повідомить батьків, в яких школах учні переходять на дистанційне навчання, а де навчатимуться в звичному режимі.

Нагадаємо, станом на 21 вересня, бар’єр у 80 % вакцинованих освітян подолали у 117 школах на Волині. Всього в області є 588 загальноосвітніх навчальних закладів.471 школа з 23 вересня, у зв’язку із запровадженням «жовтого» рівня епіднебезпеки, має перейти на дистанційну форму навчання

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Обурена Показати IP 22 Вересня 2021 16:19
Так за три місяці можна було вакцинуватися, хто хотів. Якщо не хоче не заставиш. Хай ходять на роботуза дякую..Чому мають страждати школярі?.А батькам що робити?Другий рік навчання - коту під хвіст.
Невже до Обурена Показати IP 22 Вересня 2021 16:32
А якщо вчителі позвільняються чи їх позвільняють то буде краще? Відповідальність за наслідки від вакцинації ви на себе візьмете, заміните рідних та близьких, візьмете опіку над інвалідами? Якщо ваш організм цю гидоту сприйняв нормально то це не значить що в інших буде все добре. На те досліди і є досліди бо вони показують в кого яка буде реакція. А хто там про гідність говорив?
Лучанин до Обурена Показати IP 22 Вересня 2021 19:46
Вчителі не зобов'язані нікому. Ви хочете робите хочете ні. Ніби не в тоталітарному устрої живемо. Ніхто не знає результату цієї вакцини через 10 - 20 років. Не проводили дослідів. Просто дяді в Вашингтоні Брюсселі і т.д. вирішили одномоментно всіх вакцинувати раптом. Я пас. А ви хочете експериментів вперед.
Спонсор до Обурена Показати IP 22 Вересня 2021 19:46
Собі в лоб вколи ту вакцину, але мабуть вже не допоможе
Цікаво Показати IP 22 Вересня 2021 16:22
А учні вже всі вакциновані? Нагадаю, вакцинація не захищає людину від того що вона може захворіти на коронавірус. Тобто вчителям не можна розносити... Оп-с-с-с, так їх ж ніхто і питати не буде, принаймні я ще не бачив щоб коронавірус у когось щось запитував. Отже так само незалежно від вакцинації його будуть розносити всі і хворіти будуть всі в залежності від стану організма. І до чого той черговий цирк який ще до того суперечить чинному законодавству?
Леся Показати IP 22 Вересня 2021 18:38
Стаття ні про що! Минулого року не було вакцини і всі вчилися З’явилася а-ля вакцина- ставлять в рамки щоб вакцинувати добровільно примусово!
Спонсор Показати IP 22 Вересня 2021 18:56
А чому саме вчителі? Який відсоток викладачів і учнів в школі? Вчитель в класі один, а учнів скажімо так 25-30, якщо не більше. Кожен учень так само контактує з різними людьми, які теж відповідно контактують з іншими... Давайте кожного учня щодня будемо тестувати на ковід. Давайте інші сфери так само будемо обмежувати і будемо вакцинувати всіх поголовно. Гроші з МВФ виділені, вакцина куплена, треба прозвітувати що використано, тому вакцинуйтесь - бо полетять з посади чинуши. Просто хтось дуже боїться за свою ".упу"
Володимир Показати IP 22 Вересня 2021 21:06
Суцільне невігластво та обскурантизм...
Вільний слухач Показати IP 22 Вересня 2021 22:46
А батьки, цікаво, усі вакциновані? Чи то лише вчителів, яко обслугу, треба вакцинувати.
Василь Показати IP 23 Вересня 2021 05:28
Первая вакцина бесплатно, а потом за все деньги...
Мігель Показати IP 23 Вересня 2021 09:05
Почалося. Спочатку казали _ немає вірусу, все брехня. За цим _ SARS теж саме що і грип, маніпуляції смертністю. Далі _ вакцина вбиває майже через одного, розумні люди не роблять. Після цього _ просто хочуть списати кошти, вакцина не діє. І так далі. Питання до всіх хто проти вакцини: Ви дітей, хоч одного в школу чи садок відправили без вакцини? Ні? А чому тут прогнулись, дали заробити дядям з Брюселю і Вашингтону? Ви дивились % які допускаються як побічний ефект для цих вакцин? Десь в середині жовтня, коли статистика буде критичною, будуть кричати _ чому держава знову не підготувалась? Де кисень?? Бережіть здоров'я, розберіться хоч яка вакцина як діє, не поширюйте чутки з ФБ та паніку! Будьте здорові!
Микола Показати IP 23 Вересня 2021 09:08
Хто знає де подивитися повний список вакцинованих на 80% шкіл
Джек Показати IP 23 Вересня 2021 21:42
Як вакцинація така хороша-чому всі проти?Гнуть людей всіма способами
гері Показати IP 19 Жовтня 2021 19:05
тупо чухай ногу в дорогу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus