USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Луцькі медики та освітяни взимку можуть залишитися без зарплати

17 Серпня 2018 17:02
Державна субвенція на зарплати медичним працівникам та освітянам не надійшла у повному розмірі. Фінансисти підрахували, що нинішніх грошей ледь вистачить на виплату зарплат до листопада.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства.

Директор департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова повідомила, що нинішньої субвенції вистачить лише на два місяці.

«Є проблеми з освітньою та медичною субвенціями. Зараз чекаємо від держави фінансові доплату необхідної суми. Нинішніх коштів точно не вистачить вже на грудень, можуть бути труднощі і з виплатами зарплат у листопаді. Ми вже звернулися куди тільки можна: у міністерства, до високопосадовців. Єдиний кому ще не писали – нардеп від Луцька Ігор Лапін, от ще до нього сьогодні звернемося. Тому чекаємо», - каже Лілія Єлова.

Нагадаємо, що луцьких освітян Київ обділив більше, ніж на 80 мільйонів гривень. Тому з міської казни довелося «вийняти» понад 50 мільйонів гривень, аби педагоги отримали свої зарплати. Фактично, через неналежне фінансування з держбюджету Луцьк втратив гроші, які мали б іти на ремонт дороги, шкіл, садочків та облагородження парків.

Попри те, що з міської казни вже виділили значну суму коштів, нестача субвенції сягає десятків мільйонів.

На засіданні постійної комісії Лілія Єлова додала, що торік державна субвенція таки надходила у бюджети, де її не вистачало, подекуди лише 50%. Тому вона висловила позицію, щоб не закривати «державні дірки» з казни міста, щоб хоч щось отримати.

«Я вважаю, нам надалі нам не варто поспішати виділяти кошти з міської казни. Навіть, якби дали половину з тих коштів, які вже виділили, а це близько 25 мільйонів, то для міста це було б значне фінансове надходження. А коли ми гроші виділяємо, то навряд вони будуть щось повертатимуть нам», - каже головний фінансист Луцька.

Нагадаємо, ще на початку року йшлося про те, що на понад 100 мільйонів гривень держава не забезпечила видатки на оплату праці освітян та медиків на Волині. За уточненими даними у квітні сума боргу становила 200 млн.

Вже у травні фінансисти сказали, що понад 130 мільйонів гривень освітньої субвенції не вистачає, аби належно забезпечити фінансуванням освітню галузь Волині на 2018 рік. Відповідні листи надіслали в Кабмін, на що отримали відповідь «Ваші запитання врахуємо».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
скептик Показати IP 17 Серпня 2018 17:44
це наслідки грандіозних рехформ в освіті і охороні здоровя
дідо Показати IP 17 Серпня 2018 18:43
...скептик..... а до реформ наші освітяни та медики жирували та в маслі купалися?
завгосп Показати IP 17 Серпня 2018 21:13
підемо перекривати дороги трусити пороха

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus