USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Луцькі студенти влаштували ярмарок фестивалю науки

17 Травня 2017 14:09
Взяти участь у цікавих дослідах, різноманітних майстер-класах, оглянути виставки та презентації, а також ознайомитися з надбаннями усіх факультетів Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки можна на Ярмарку Фестивалю науки.

Захід, мета якого полягає в популяризації науки та забезпеченні інтелектуального й творчого розвитку молоді, діятиме впродовж усього дня, 17 травня, на території, прилеглій до головного корпусу університету.

На урочистому відкритті ректор СНУ імені Лесі Українки Ігор Коцан зазначив, що проведення кожного третього тижня травня днів науки в університеті стало традицією.
«Наш університет проводить Фестиваль науки з 2007 року. Але в цьому році наш Фестиваль науки отримав новий формат. Ми проводимо його, щоб наукові досягнення наблизити до запровадження задля економічного розвитку нашого міста й держави загалом», – сказав Ігор Коцан.

Заступник Луцького міського голови з питань діяльності виконавчих органів Луцької міської ради Григорій Пустовіт, своєю чергою, передав вітання від виконувача повноважень Луцького міського голови Ігоря Поліщука та депутатського корпусу Луцької міської ради.
Посадовець у своєму вітальному слові звернувся до присутніх студентів: «Ви ті, хто вже сьогодні будує Україну, ті, в кого ми віримо, хто зможе досягти успіху, реалізуватися, зробити наше місто, нашу область, країну набагато кращими, ніж вони є сьогодні. Саме вам – здійснювати те, що старшому поколінню видається нездійсненним».

Із нагоди Фестивалю науки за досягнення в науковій діяльності та внесок у розвиток університету було нагороджено спеціальними грамотами викладачів СНУ.

Відзначимо, що оглянути всі презентації в рамках ярмарку науки та взяти участь у майстер-класах, долучитися до дослідів можна абсолютно безкоштовно.

Протягом усього дня роботи Ярмарку постійно працюватимуть 16 майданчиків, які презентують наукові досягнення факультетів університету та по-різному, доступним для кожного чином, їх пояснюють і обігрують.

Наприклад, факультет психології, окрім виставки наукових праць своїх студентів і викладачів, пропонує взяти участь у майстер-класі з виготовлення ниткових і тканинних ляльок, прикрас та картин.
Виставку «На допомогу юному акваріумісту», майстер-клас із облаштування акваріума та можливість виконати портрет Лесі Українки блискітками пропонує педагогічний факультет.
Оглянути старовинні предмети побуту, давній український одяг і створити власну ляльку-мотанку можна на майданчику історичного факультету.
Хіміки, своєю чергою, проведуть для вас ефектні досліди, зокрема продемонструють як горять гроші.
На майданчику біологічного факультету студенти, окрім виставки, представили до уваги відвідувачів можливість поглянути на світ через мікроскоп, а також влаштували цікаве дослідження, суть якого полягає в тому, як все ж таки кава впливає на концентрацію уваги людини.
Культурологи обіцяють провести чайну церемонію, а поки наносять хною на руки охочих різноманітні узори.
Юридичний факультет створив тематичну фотозону, а також представив до огляду набір для збору доказів на місці злочину.
Студентки з факультету фізичної культури, спорту та здоров’я виміряють вам тиск і насиченість крові киснем.
Коледж технології, бізнесу та права СНУ імені Лесі Українки проводитиме майстер-класи з декорування овочів і фруктів.
Тематичну фотозону підготували студенти з факультету філології та журналістики, а також презентації головних проектів факультету, зокрема мистецького об’єднання «стендаЛь» та Польського клубу.
Студентки з факультету іноземної філології влаштували благодійний ярмарок. Кошти, виручені з продажу випічки, вони переправлять на лікування нужденним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
654 Показати IP 17 Травня 2017 14:11
А для чого кругом попів сунути? Чи це така незамінна атрибутика всіх заходів?
678 Показати IP 17 Травня 2017 14:56
Файна жінка біля сови. Шкода обличчя не видно(((
Микола Показати IP 17 Травня 2017 16:05
І відкривав цей Фестиваль самий Великий Науковець Волині, автор цілих шести винаходів п. Коцан
викладач Показати IP 17 Травня 2017 18:44
А може краще б університет про розвиток наукових лабораторій подбав, де студенти і викладачі мали б змогу проводити реальні дослідження? Чи можливо для початку хай би опалення взимку з'явилось у навчальних корпусах? Студенти у куртках і перчатках на парах сидять, а значна частина взагалі через холод не відвідує заняття. А ще би було непогано, якби подбали про найелементарніші речі: папір і заправлені картриджі на кафедрах. Чи простіше, пане Коцане, з викладачів щомісяця по 100 грн збирати? А якщо викладач відмовиться здати ці кошти, то завкафедри пригадає це під час підписання контракту. Натомість економісти вузу премії чималі мають за економію. А викладачі і далі гроші здають...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus