USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

МОН запровадило прохідний бар'єр у 150 балів для майбутніх медиків

18 Жовтня 2017 18:23
Міністерство освіти і науки ввело мінімальний бал для вступу на медичні спеціальності у 150 балів з усіх предметів зовнішнього незалежного оцінювання, заявив заступник міністра освіти і науки Юрій Рашкевич на брифінгу в Києві.

Про це пише Дзеркало тижня.

"На докторські спеціальності буде встановлено мінімальний прохідний бал з усіх спеціальностей 150", - сказав він.

Рашкевич також зазначив, що обмеження було введено на вимогу Міністерства охорони здоров'я.

Ця норма передбачена затвердженими Міносвіти правилами вступу до вишів у 2018 році.

Нагадаємо, що в нинішньому році вступну кампанію до ВНЗ України розбурхала пропозиція допустити до конкурсу на медичні спеціальності тільки тих, у кого середній бал ЗНО буде складати не менше 150 балів. Надалі таке обмеження було знято, оскільки воно було запропоновано вже після реєстрації учасників на сесію ЗНО.

У новому проекті умов вступу Міністерство освіти повернулося до ідеї ввести обмеження при вступі на медичні спеціальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 18 Жовтня 2017 18:52
Да ладно, навіщо їм 150 балів? Згідно всіх останніх "реформ", лікар - технічний спеціаліст, який діє за вказівками, які записані на папірці (медичні протоколи) в якому чітко вказано що можна(треба) давати(робити), а що ні. А якщо лікар, не дай Господь, почне думати головою, то його за це можуть ще й "покарати"(до цього часу ще ніхто про те щоб покарали лікаря не чув). Якщо сантехнік крові не боїться і ще вміє читати(розуміти не обов'язково), то може запросто бути лікарем. Слава реформам!
! до Лучанин Показати IP 18 Жовтня 2017 21:31
Але ти й недалекий...(а) Та з твоїх слів сантехніки навіть читати не вміють... А хто ти?
Лучанка Показати IP 19 Жовтня 2017 10:29
Цікаво! А на інші спеціальності можна пройти із 100 балами? Чим вчитель гірший за медика, чи інженер за юриста?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus