USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На керівників освітніх закладів Волині «тиснуть» з ОДА?

23 Листопада 2017 09:52
Розподіляючи бюджетні кошти, депутати обласної ради передбачили гроші на освітні заклади Волині для впровадження енергоощадних заходів. Втім, керівництво одного з училищ (філія львівського навчального закладу на Волині) уже наступного дня відмовляється від коштів.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики в овальній залі 22 листопада.

Під час розподілу бюджету начальник управління освіти і науки Волинської ОДА Людмила Плахотна виступила із заявою, що окремі заклади в письмовій формі відмовляються від коштів на енергоощадні заклади.

«Щодо вашого переліку бюджетних змін, то я зачитаю звернення, яке надійшло за день до комісії 21 листопада. У ньому вказано, що дирекція училища просить не виділяти 100 тисяч гривень з обласного бюджету на встановлення вікон. Пояснюють своє рішення тим, що у них відсутня проектно-кошторисна документація, немає висновку технічного нагляду, і зараз неналежні погодні умови, мовляв, є загроза не встигнути використати кошти», - пояснила посадовець.

Одна така заява викликала обурення від депутатів, адже того дня, 21 листопада, освітяни дякували за фінансування. А вже сьогодні, під впливом посадовців ОДА, вони раптом змінили свою думку, мовляв, не треба нам грошей. Про це інформував голова фракції «УКРОП» в облраді Вячеслав Рубльов.

«Мені набридло, що обласна державна адміністрація через свої управління «нагинає» людей. Ви зупинитеся чи ні? Ви думаєте людям приємно, коли ви їх через коліно нагинаєте? Забули 2014 рік? Зупиніться! Ви і, ваша влада погано закінчить. Я вчора був у львіському ПТУ, люди були щасливі, коли дізналися що матимуть можливість встановити нові вікна, а сьогодні вони вже прокинулися «нагнуті» вами, мовляв, не треба їм вікон. Запам’ятайте, що ви всі колись понесете відповідальність», - дорікнув чиновниці з ОДА Вячеслав Рубльов.

Після дискусій, члени комісії таки зійшлися на думці рекомендувати передбачити фінансування на вікна під час сесійного засідання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus