USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині шкільний автобус з учнями ледь не в’їхав у потяг

15 Червня 2017 16:44
Машиніст подавав сигнали водію автобуса, як гудком так і жестами, але він ніяк не відреагував. Про це інформує інтернет-видання “БУГ”, посилаючись на розповідь батьків учнів.

На час літніх канікул деякі учні школи села Лудин Володимир-Волинського району відвідують пришкільний табір “Березина”. 13-го червня у них була запланована поїздка на сучасний насіннєвий завод у село П’ятидні та у пожежну частину в місті Володимирі-Волинському.

Усі школярі, що прийшли у цей день в табір, відправилися за запланованим маршрутом о 9-й годині ранку. Автобус був справний, але водій на залізничному переїзді в місті Устилуг грубо проігнорував правила дорожнього руху і на великій швидкості рушив перед самим поїздом. З неофіційних джерел, машиніст поїзда одразу ж зателефонував в поліцію.

“Діти були перелякані! Усі школярі стверджують, що ще б мить і поїзд зіткнувся зі шкільним автобусом. Дуже обурює поведінка водія шкільного автобуса, який несе пряму відповідальність за життя і здоров’я дітей. До того ж після зауважень вчителів він просто віджартувався і навіть не вибачився! Добре, що все скінчилося благополучно і автобус таки проскочив, а якби ні?! Страшно навіть уявити, які могли б бути наслідки! Дуже хочеться, щоб діти могли пізнавати свій край, зокрема і за допомогою екскурсій. Але хочеться бути впевненими, що їх життю нічого не загрожує”, – пишуть батьки у листі до редакції.

Директору школи Людмилі Гладчук відомо про інцидент. Вона розповіла, що водій 9 років працює на цьому маршруті, а отже, досвід у нього є.

“Як він пояснив, при повороті перед ним їхала жінка на велосипеді і він свою увагу звернув на неї, проте не зауважив головного. Ми розуміємо батьків і просимо вибачення. Шофер теж вибачається і дякує Богу, що ангел-охоронець захистив його і всіх дітей”, – зазначила Людмила Гладчук.

Зі слів керівника навчального закладу, водій пройшов медичний огляд. Шкідливих звичок чоловік не має, спиртним не зловживає.

До слова, нещодавно у Луцьку на колії загинули двоє. 26 травня на вулиці Ківерцівській, що у Луцьку, потяг збив жінку, яка перебігала колії. А 18 травня на залізничному переїзді неподалік вулиці Карпенка-Карого поблизу готельно-ресторанного комплексу «Срібні лелеки» під вантажний потяг потрапила 16-річна лучанка. Дівчина загинула на місці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
000 Показати IP 15 Червня 2017 22:01
За традицією- вчителям догани!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus