USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині відкрили дитсадок

22 Березня 2017 11:16
Під щасливий дитячий лемент, сльози радості та слова вітань відбулась довгоочікувана подія у селі Зоря Володимир-Волинського району – відкриття дитячого садочка «Капітошка».

До цього дня зорянці йшли довгі роки, адже ще у кінці 80-х років садочок припинив свою діяльність, а саме приміщення з часом занепало ледь не до рівня руїн. І лише 21 березня дитсадок гостинно відкрив свої двері.

«Діти – це наше майбутнє. І якщо ми хочемо, щоб вони виростали на цій землі, виховувалися, мали майбутнє – ми повинні відкривати такі заклади. Що ти вложиш в дитину з самого дитинства – це вона пронесе через усе своє життя. Не буває хорошого плоду з поганого дерева і не буває з хорошого дерева поганого плоду. Коріння завжди живить дерево і дає йому силу, так само як ми саджаємо маленькі деревця у землю і піклуємося про них, то потім отримуємо і добрий врожай. Те ж і з нашими дітьми: що ми в них вложимо, плекаючи та виховуючи те ми і отримаємо і в майбутньому. Я вірю, що для Зорі, для цього села, яке далеко знаходиться від траси, від міської інфраструктури – це визначна подія, адже тепер діти перебуватимуть під опікою та наглядом. Найголовніше, щоб вони перебували під любов’ю», - наголосив у вітальному слові єпископ Володимир-Волинський та Турійський Матфей.



Владика побажав, аби двері дитсадка ніколи не закривалися, народжувалося нове покоління і виростали гідні громадяни нашої держави та народу. Ласку та щедроти єпископ закликав на тих, хто сприяв відкриттю дитсадка.

Уже від імені влади подяки за сприяння у відкритті дитсадка вручив голова Устилузької об’єднаної громади Віктор Поліщук. Зокрема такі подяки отримали колишній голова Зорянської сільської ради Олександр Мосорук, депутати Володимир-Волинської районної ради, які надавали спонсорську допомогу Павло Карпюк та Ігор Антощак, підприємець, який здійснював реконструкцію дитсадка Володимир Полянський, завідувач дитсадка Марія Антощак та її колектив.

Депутат райради Ігор Антощак побажав малечі щасливого майбутнього і щоб вони чекали батьків з роботи з гостинцями, але в жодному разі не з війни, а батькам побажав, аби найскоріше виникла нагальна потреба у розширенні дитсадка.

За словами завідувача дитсадком Марії Антощак, роботи велися по мірі надходження коштів з 2010 року. Дитсадок розрахований на 25 діток, але охочих ходити в нього більше, адже раніше малечу доводилося возити у дитсадки сусідніх сіл.

На реконструкцію приміщення витратили 2,5 мільйона гривень з державного, обласного, районного і місцевого бюджетів. У дитсадку - все сучасне починаючи від натяжних стель і закінчуючи теплою підлогою в ігровій кімнаті, а при проведенні ремонту були враховані думки працівників дитсадка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus