USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Нові заклади та шкільні автобуси: яким буде наступний навчальний рік на Волині

29 Травня 2020 19:31
Керівниця управління освіти та науки Волинської облдержадміністрації Людмила Плахотна прозвітувала про рік діяльності галузі в ефірі телеканалу UA:Волинь. Вона розповіла про головні здобутки, зокрема відкриття нових освітніх закладів, закінчення 2019–2020 навчального року в умовах карантину і поділилася планами на наступний навчальний рік.

«Цього року ми відкрили два потужних заклади загальної середньої освіти в Осівцях Камінь-Каширського району та Любохинах Старовижівського району. У нас продовжується будівництво в районах дошкільних навчальних закладів. До кінця року ми плануємо відкрити ще два дошкільних навчальних заклади та чотири школи, які добудовуються, – розповіла Людмила Плахотна. – Окрім того, розпочали будівництво школи в Башликах Ківерцівського району, Стобихівці Камінь-Каширського району та Головному Любомльського району. Цього року продовжували формуватися й відкриватися інклюзивно-ресурсні центри, адже в нас є багато дітей із особливими освітніми потребами – понад 3 тисячі дітей зараз відвідують 25 інклюзивно-ресурсних центрів і отримують належну підготовку та реабілітаційні послуги. Також забезпечуємо довезення учнів і цього року парк шкільних автобусів закладів освіти збільшився на 17 одиниць. Ще близько 17 автобусів ми плануємо придбати цьогоріч (уже маємо з цією метою державні кошти)».

Головна освітянка області пригадала, що цього року було реформовано два заклади професійної освіти, утворено опорні заклади, що покращує доступ до якісної освіти дітей у сільській місцевості. Малокомплектними зараз в області залишаються 110 шкіл (раніше – третина).

«Особливо проблемно в нас із доступом до дошкільної освіти, адже минулого року ми мали 4,5 тисячі заяв незадоволених батьків. Цього навчального року відкрили два нових садочки і утворили 570 додаткових місць у наявних раніше дошкільних закладах. Тому черга сьогодні до садочків зменшилася, але все рівно спостерігається досить велика перенаповнюваність дошкільних закладів», – сказала Людмила Плахотна.

Вона додала, що ефективність нових карантинних умов у достатній мірі можна буде простежити вже з нового навчального року, коли вчителі матимуть можливість оцінити рівень засвоєних матеріалів учнями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus