USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Підприємець підробив документи, аби постачати масло у луцькі школи

12 Березня 2020 10:45
За процесуального керівництва Луцької місцевої прокуратури працівниками поліції повідомлено одному з місцевих підприємців про підозру у підробленні офіційних документів та їх подальшому використанні для участі у закупівлях за бюджетні кошти.

Слідство встановило факти використання суб’єктом господарювання семи підроблених документів у 10 процедурах закупівель продуктів харчування для закладів освіти Волині.

Триває досудове розслідування, інформують у пресслужбі прокуратури Волині.

Тим часом на розгляді у Господарському суді Волинської області перебуває позов Луцької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Західного офісу Держаудитслужби України та управління освіти Луцької міської ради щодо стягнення з цього підприємця понад півмільйона гривень, отриманих ним із бюджету безпідставно.

Опрацювавши інформацію, оприлюднену на веб-порталі електронної системи публічних закупівель «Prozorro», прокурори з'ясували, що суб’єкт господарювання, попри запропоновану ним найвищу ціну на продукцію, у лютому 2018 року був визнаний переможцем відкритих торгів та згідно договору зобов’язався поставляти вершкове масло у навчальні заклади Луцька.

Згодом ціна товару тричі змінювалася у відповідності до укладених сторонами договору додаткових угод, які, вважають прокурори, укладені з порушенням законодавства та підлягають визнанню недійсними.

Прописана у договорі ціна упродовж 2018-2019 року тричі зростала попри те, що ціна на товар на споживчому ринку суттєво не змінювалася.

Таким чином постачальнику, який до того ж недопоставив понад 4 тонни продукції в навчальні заклади, було безпідставно виплачено із бюджету більш ніж 577 тис. грн.

Прокурори в суді наполягають на стягненні цієї суми із підприємця на користь управління освіти Луцької міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ау Показати IP 12 Березня 2020 10:50
Де назва підприємства у статті?
Ой до Ау Показати IP 12 Березня 2020 11:46
Фоп Бояновський

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus