USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Попри обвал, навчання в любешівському коледжі розпочнеться вчасно

21 Серпня 2017 08:00
До сьогодні обвали однієї зі стін чотириповерхового навчального приміщення Любешівського технічного коледжу ЛНТУ не розбирають, а дах продовжує небезпечно обвисати.

Про це пише газета Нове життя.

Протягом минулого тижня на території навчального закладу працювали експерти, котрі вивчали масштабність аварії, її наслідки, з’ясовували причини обвалу стіни та чи є загроза подальшої руйнації будівлі. А вже у четвер засідала відповідна експертна комісія, до складу якої із коледжу входять заступник директора з навчально-виробничої роботи, викладач спецдисциплін Анатолій Хомич та інженер з охорони праці Ігор Бартошик. І, як повідомила голова цієї комісії Валентина Галущак, результати та офіційні висновки будуть оголошені протягом п’ятиденного терміну.

Закономірно, що така подія викликала жваве обговорення. І серед найпоширеніших питань, які звучать у кулуарах, - те, чи розпочнеться вчасно у Любешівському коледжі навчання. Це й не дивно, адже чимала кількість жителів не лише Любешівського району, а й сусідніх, переживають, чи першого вересня стануть студентами.


"На сьогоднішній день ми проаналізували ситуацію і зробили висновок, що навчальний процес не зірветься та розпочнеться вчасно, тобто першого вересня. Основний елемент навчання проходитиме у гуртожитку. Адже там є пристосовані для цього приміщення, які я вже оглянув. Також навчальний процес, напевно, відбуватиметься у дві зміни", - прокоментував ректор Луцького національного університету Петро Савчук.

Крім того, зі слів Савчука, наразі проводиться розслідування для вияснення відповідальних осіб та міри відповідальності.

Ректор повідомив, що луцька будівельна компанія попередньо надала висновок про те, що аварійне приміщення коледжу підлягає відновленню, а не зносу. До речі, побудоване воно у 1974 році.

Наразі ж місце обвалу залишається небезпечною зоною, а до тієї частини приміщення коледжу, де трапилася аварія, вхід перекритий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus