USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Прокуратуру Луцька просять перевірити тендери управління освіти

21 Березня 2017 15:57
Депутат міськради Павло Данильчук просить Луцьку місцеву прокуратуру проаналізувати роботу тендерного комітету освіти, адже довіри до його роботи мало, натомість є чимало претензій.

Про це стало відомо під час пленарного засідання 20 сесії Луцької міської ради 21 березня.

Нагадаємо, в Луцьку правоохоронці вивчають документацію в управлінні освіти Луцької міськради. Перевірка здійснюється на предмет поставки неякісної продукції і фальсифікату.

Також правоохоронці учора здійснили слідчі дії й на вулиці Підгаєцькій, де є низка підприємств, які мають бізнес у молочній галузі.

Зі слів керівника Луцької місцевої прокуратури Артура Томашевського, уже тривалий час ведеться розслідування в згаданому кримінальному провадженні. Наразі почалася активна фаза розслідування. Решта подробиць про дії правоохоронців, каже він, - таємниця слідства.

Натомість голова фракції «Народний контроль» депутат Павло Данильчук повідомив, що управлінню освіти з бюджету міста на 2017 рік виділили 25 мільйонів гривень на тендери. Закупівлі на 17 мільйонів уже відбулися, а закупівлі ще по 4 тендерах тривають. Тож він попросив прокуратуру звернути увагу на всю роботу тендерного комітету.

«Прошу проаналізувати всі тендери управління освіти, бо є повна недовіра до тендерного комітету», - повідомив він.

Нагадаємо, днями стало відомо про скандал навколо закупівлі макаронів для луцьких садочків. Під час тендеру комітет вирішив відмовити учаснику, який запропонував нижчу ціну, віддавши перевагу іншому постачальнику. Та члени бюджетної комісії Луцької міськради рекомендували управлінню освіти розірвати договір з переможцем і оголосити нову закупівлю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 21 Березня 2017 18:52
Паша Данельчук він сам ці тендери покриває.А напевно сам вже взяв гроші від якогось постачальника і лобіює чиїсь інтереси."Чесненьки Пашенька "сам косить і совісті не має.
Лоліта Показати IP 21 Березня 2017 19:37
Пане,Ви по собі,напевне,судите!Вже про чесних службовців забули!Молоді люди,активні і ініциативні!Вони хочуть навести порядок!За такими майбутнє!
Активіст до Лоліта Показати IP 22 Березня 2017 18:38
Данельчук був завжди крадуном починаючи ще з Правого Сектору.І завжди лобіював чиїсь інтереси!!!
Податківець Показати IP 21 Березня 2017 20:14
Чомy ніхто з депутатів, які дбають про бюджет міста, не поцікавився як справно місцевий виробник макаронів, сплачує податки до бюджету. Згідно даних державного сайту http://sfs.gov.ua/businesspartner станом на 14 березня 2017 року ТОВ ПК «Заграва» має податковий борг, а отже керуючись ч.2 статті 17 Закону України «Про публічні закупівлі» тендерний комітет мав повне право відмовити в підписанні договору в разі визнання учасника переможцем закупівлі, якщо навіть не враховувати їх помилки при подачі документів згідно тендерної документації. Згідно статті 18 Закону України «Про публічні закупівлі», учасник, якщо його не задовольняє рішення тендерного комітету, має 10 днів щоб подати скаргу в антимонопольний комітет на сайті електронних закупівель, ТОВ ПК «Заграва» чомусь не скористалася даною Законом України можливістю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus