USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Рада підтримала законодавчі зміни для осіб з особливими освітніми потребами

23 Травня 2017 17:44
Верховна Рада України підтримала зміни до Закону України «Про освіту» щодо особливостей доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг. Законопроект № 6437 підтримали 297 народних депутатів.

Його реалізація сприятиме врегулюванню питання доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг у навчальних закладах незалежно від форми власності та підпорядкування.

Про це повідомив Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба у Фейсбуці.

З його слів, найголовніше, що забезпечуватиме Закон – фінансування навчання осіб з особливими освітніми потребами за рахунок коштів субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам. А також:

• закріплює право на освіту осіб з особливими освітніми потребами і надає їм можливість отримувати освіту в усіх навчальних закладах, у тому числі безоплатно в державних і комунальних навчальних закладах, незалежно від «встановлення інвалідності»;

• запроваджує дистанційну та індивідуальну форми навчання;

• визначає поняття «особа з особливими освітніми потребами», «інклюзивне навчання», «індивідуальна програма розвитку» і «корекційно-розвивальні та психолого-педагогічні послуги»;

• надає можливість особам з особливими освітніми потребами отримати психолого-педагогічну та корекційно-розвиткову допомогу, створює для таких осіб інклюзивні та спеціальні групи (класи) у загальноосвітніх навчальних закладах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus