USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Рада заснувала премії та стипендії для молодих вчених

7 Лютого 2019 17:42
Народні депутати після тривалого обговорення за повною процедурою підтримали постанови про премії та стипендії Верховної Ради України для молодих учених.

За проект постанови № 9505 під час ранкового засідання ВРУ проголосували 236 обранців, за проект постанови № 9506 – 238 депутатів, йдеться на сайті нардепа Ірини Констанкевич.

Документом передбачено заснування 30 премій Верховної Ради України молодим ученим, розмір кожної з них становить шістдесят прожиткових мінімумів. Також пропонується установити, що премію щороку присуджуватимуть молодим ученим – громадянам України віком до 35 років, якщо вчений має вищу освіту не нижче другого (магістерського) рівня, або до 40 років, якщо вчений має науковий ступінь доктора наук за отримані вагомі наукові здобутки.

«Депутати проголосували за постанови, співавторами яких є члени комітету з питань науки і освіти. З наступного року молодим ученим встановлюються 30 премій Верховної Ради у розмірі 60 прожиткових мінімумів ( 111 тис. грн). А також молодим ученим – докторам наук запроваджуються щомісячні іменні стипендії у розмірі 5 прожиткових мінімумів (10 тис. грн). Ці стипендії і премії є відзнакою і матеріальною винагородою українським молодим науковцям за визначні здобутки та відкриття, що є важливим аспектом підтримки та розвитку української науки», – зазначила співавтор законопроекту, народний депутат Ірина Констанкевич.

Цього дня Верховна рада розглянула проект постанови – про іменні стипендії Верховної Ради України для молодих учених– докторів наук № 9506. Ідеться про 30 іменних стипендій ВРУ для молодих учених – докторів наук із щомісячною виплатою кожної у розмірі п’яти прожиткових мінімумів.

Проект постанови під час голосування підтримали 238 депутатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus