USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Ремонт харчоблоків, актових залів та навчальних класів: як змінювались заклади освіти в Луцьку у 2019

19 Лютого 2020 17:18
Кваліфікований освітній персонал та підтримка місцевої влади створили міцний тандем, що дозволяє не лише підтримувати в належних умовах приміщення навчальних та виховних закладів у Луцьку, але й значно покращувати їхню матеріально-технічну базу.

У 2019 році з міського бюджету було виділено 23, 7 млн грн на виплату заробітної плати працівникам освіти, йдеться на сайті Луцькради.

Зроблено чимало ремонтних робіт. Зокрема, Луцька вечірня школа капітально змінила своє “обличчя”. Вона знаходиться на магістральній вулиці нашого міста - Ковельській та перебувала в жахливому стані: з обдертим фасадом, без гідроізоляції, у підвал затікала вода, яка руйнувала фундамент будівлі. Щоб навчальний заклад врятувати, з міського бюджету було виділено майже 1,4 мільйона гривень. Будівельники зробили проямки, гідроізоляцію вздовж фундаменту, капітально відремонтували фасад, уклали бруківку.
Після літніх канікул луцькі школярі на власні очі пересвідчилися у тому, як змінилися їх навчальні заклади. Завершився поточний ремонт актової зали ЗЗСО №2, здійснені капітальні ремонти актових залів ЗЗСО № 18, 25. У лінгвістичній гімназії №18 відремонтували й гімнастичну залу. За кошти з депутатського фонду Костянтина Петрочука зроблено зовнішнє освітлення на території школи.
Здійснили капітальний ремонт спортивної зали в ЗЗСО № 20. Тут повністю замінили освітлення та дошку підлоги, стіни обшито дерев’яною шалівкою, відремонтовано роздягальню, кабінет вчителя.
Зробили капітальні ремонти харчоблоків у школах № 9, 11, 16 та дитячих садочках № 9, 23, капітальні та поточні ремонти санвузлів в ЗЗСО № 10, 11, 19, 22 та ЗДО № 8, 25, пральні у ЗДО № 9, даху будиночку № 7 в таборі “Ровесник”, покрівель в ЗЗСО № 2, 23, ЗДО № 14.


Капітальні та поточні ремонти елементів благоустрою здійснили в ЗЗСО № 5, 12, 15, 26, ЗДО № 18, 26, 37, 38. Зокрема, у навчально-виховному комплексі № 26 було зроблено комплексний ремонт пришкільної території, викладено бруківку з використанням тактильної плитки, облаштовано східці. Косметичний ремонт здійснили у холі закладу.
У свою чергу, пришкільна територія загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 15 стала справжнісіньким центром мікрорайону, адже її комплексний ремонт об’єднав навколишні відремонтовані прибудинкові території. Пішохідну зону тут було викладено бруківкою, замінено паркан закладу, проведено озеленення території та встановлено нові лавки. “У 2019 році знайшли можливість відремонтувати багато пришкільних територій. Серед них і п’ята школа, і п’ятнадцята. У двадцять шостій школі минулого року прорвало мережу, тож під час її заміни пришкільна територія була розрита та в напіваварійному стані. Слава Богу, ми знайшли можливість та кошти, аби завершити ці ремонти до Дня знань, початку нового навчального року для того, щоб діти безпечно відвідували свій навчальний заклад”, - зазначив Ігор Поліщук.
Також минулоріч здійснили капітальні ремонти огорожі в дитячих садочках № 26, 30 та поточні ремонти павільйонів в ЗДО № 10, 32, замінили вікна на металопластикові в ЗЗСО № 3, 13, 14, 18, 24 та ЗДО № 16, 1.
Незапланований ремонт довелося робити у закладі дошкільної освіти № 25 “Малятко”. Тут, через прорив мережі, затопило групу на першому поверсі та зіпсувалася підлога на другому. Будівельники постелили новий ламінат та відремонтували групу, щоб діти могли перебувати у хороших умовах.

“Зроблене змінює навчальні заклади нашого міста, додає комфорту, затишку. Проте залишається все ще багато роботи. Потрібно ще багато коштів, щоб наші школи та садочки вдосконалювались. Тому вже сьогодні працюємо над тим, щоб галузь освіти міста Луцька розвивалась та впевнено рухалась вперед”, - резюмував виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 19 Лютого 2020 18:02
Туалет без перегородок, що переговорюватись.
віра Показати IP 20 Лютого 2020 10:25
на всі шкільні заклади знайшли кошти , а про 13-ту школу ніхто і не згадує.А треба, там теж вчаться діти ,але напевно менш забезпечених сімей

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus