USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Сподіваюсь, вас не оберуть»: соцмережі про депутатів, які не підтримали фінансування школи

15 Серпня 2018 19:05
Обурення і нерозуміння серед багатьох лучан викликало ігнорування окремими депутатами сесії Луцької міської ради, де розглядали питання про виділення коштів на добудову школи №27, аби цього року діти могли там розпочати навчання.

Нагадаємо, 13 серпня депутати під час сесії Луцької міської ради «перекинули» з будівництва реабілітаційного центру для АТОвців на добудову 27 школи 5 мільйонів гривень, що дозволить півтисячі дітлахів 1 вересня розпочати навчання у новому та комфортному навчальному закладі. Цю ж суму обіцяють повернути на центр протягом 2 місяців, адже зараз використати кошти все одно не буде змоги – документація на центр проходитиме експертизу.

Проте, такому рішенню обурились окремі активісти та учасники бойових дій, які прийшли на сесію для того, аби відстояти гроші центру. З їхніх слів, вони не вірять владі та впевнені, що кошти, передбачені на центр, не повернуть.
Депутат Юрій Безпятко зазначає, що гарантії повернення цих коштів дали голова Волинської обласної ради Ігор Палиця, очільник Волинської ОДА Олександр Савченко, секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт. «Зі свого боку я як депутат особисто буду контролювати цей процес. Це я пообіцяв нашим воїнам», - зазначив він.
Його колега Сергій Шкода пояснює, що рішення було «непростим, але необхідним»:

«З усією повагою до бійців АТО і з розумінням необхідності будівництва реабілітаційного центру було обрано найоптимальніший варіант, який не зашкодить будівництву центру і при цьому дозволить відкрити двері для майбутніх учнів довгоочікуваної школи».
Натомість депутати фракцій «БПП», «Свобода», «Самопоміч» та «Народний Контроль», зі слів радника міського голови Ігоря Поліщука, саботували прийняття рішення, яке дозволить дітям розпочати новий навчальний рік в сучасній школі. За виключенням деяких осіб, фракції в повному складі не з’явились на сесійне засідання. Зокрема, не прийшов на сесію і депутат від «Самопомочі» Тарас Шляхтич, на окрузі якого і знаходиться школа.

Така поведінка викликала гнівну реакцію у соцмережах.
Користувач Олександр Никитенко зауважує той факт, що представник президента на Волині, очільник ОДА Олександр Савченко підтримав рішення про надання коштів, та навіть дав гарантію повернення грошей на центр реабілітації бійців АТО, в той час, як президентська фракція БПП у Луцькій міській раді ігнорує таку позицію.

«Фракція БПП та, власне, Андрій Покровський, який є фактичним керівником фракції, не з’являються на сесію. Невже у президентській команді Савченко-Покровський виникло непорозуміння та неузгодженість?», - зазначає він.
Натомість чимало лучан запевняють, що рішення про тимчасове зняття коштів на користь школи – правильне, адже до початку навчального сезону залишилось обмаль часу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Коза Показати IP 16 Серпня 2018 07:59
Ем... Але ж це гроші реабілітаційного центру. Дорослі люди - менш важливі як діти? Ділити треба вчасно і з розумом, а не забирати гроші з інших проектів. Та й та 27 школа вже "золота". Завжди на неї грошей не стачить.
Отакої... Показати IP 16 Серпня 2018 10:02
Є гарний госпіталь Ветеранів війни де проходять реабілітацію та лікуються ветерани Великой Вітчизняної війни,воїни інтернаціоналісти,учасники бойових дій ....а АТО шникам там проходити реабілітацію не можна ім окреме необхідно щоб далі від людей?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus